Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri: Aşık Veysel'e Vefa Ödülü verildi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde bu yıl da çeşitli alanlarda önemli isimlere paye verildi. Bu yıl Vefa Ödülü’ne büyük Türk halk ozanı Aşık Veysel layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı. Büyük Türk halk ozanı Aşık Veysel adına Vefa Ödülü verildi. Ödüllere; müzik alanında Ajda Pekkan, resim alanında Süleyman Saim Tekcan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, tiyatro alanında Ayla Algan layık görüldü.

Edebiyat ödülü merhum Yavuz Bülent Bakiler’e verilirken; karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu’na, gastronomi alanında Ömür Akkor ve Emre Akkor kardeşlere, dans ve balede Tan Sağtürk’e ödül verildi.

Mimari alanında ünlü mimar Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı ve son olarak Gülbün Mesera geleneksel el sanatlarında ödüle layık görüldü.

Resim

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.