Çocukluğunuzu hatırlatacak nostalji kokan bayram alışkanlıkları..

Zamanla bazı bayram alışkanlıkları unutulmaya yüz tuttu. Ancak bazıları aile büyüklerinin katkılarıyla uzun zamandır varlığını sürdürüyor. İşte çocukluğunuzu hatırlatacak nostalji kokan bayram alışkanlıkları...

Bayramlar, pek çok insanın hem neşeli hem de hüzünlü olduğu özel günler. Çünkü tüm bayramlar içerisinde bir parça nostalji taşıyor. 

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 2

Hepimizin, çocukluğundan tanıdığı eski bayram gelenekleri ve bayram alışkanlıkları bizleri modern zamanın hareketli dünyasından geçmişin hüzünlü koridorlarına taşıyor. İşte Listelist’in aktardıklarına göre eski bayram alışkanlıkları:

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 3

BAYRAM ZİYARETLERİ

Bayramları bayram yapan şeylerden biri de hayatın koşuşturması içerisinde görmeye fırsat bulamadığımız yakınlarımızla bir araya gelmekti. Gerçi en önemli bayram alışkanlıkları içerisinde yer alan bu ziyaretler bugün de unutulmuş değil. Yine de tüm bayram ziyaretleri, belirli bir yaşın üzerinde olan herkes için bir parça nostalji duygusu barındırıyor.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 4

OYALI İŞLEMELİ MENDİLLER

Bazı bayram gelenekleri uzun yıllardır varlığını sürdürüyor. Bazıları ise unutulmaya yüz tutmuş vaziyette. İşte onlardan biri de oyalı mendiller. Günümüzden uzun zaman önce, bayram günlerinde büyüklerinin ellerini öpen çocuklara oyalı, işlemeli mendiller verilmesi son derece yaygın ve önemsenen bayram gelenekleri arasında yer alıyordu.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 5

BAYRAMLIK ELBİSELER

Bayramlar, özellikle de çocuklar için oldukça neşeli zamanlardır. Harçlıklar toplanacak, gezmelere gidilecek üstelik tüm bunlar olurken üzerlerinde yepyeni göz alıcı kıyafetler olacak! Bir zamanlar, bayramlık ayakkabıların da bayramlık elbiseler kadar hassas bir konu olduğunu belirtmekte fayda var.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 6

ŞEKER, ÇİKOLATA VE LOKUMLAR

Şekerler, çikolatalar ve lokumlar dün olduğu gibi bugün de bayramların en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Bayram ikramlıkları, modası geçmeyen bayram alışkanlıklarımızdan biri.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 7

TÜRK KAHVESİ

Yılda yalnızca birkaç defa kullanılan özel fincanlarda ikram edilen bayram kahvelerinin lezzeti bir başka mı bilmiyoruz fakat bayram alışkanlıkları söz konusu olduğunda özel bir konuma sahip olduğu kesin.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 8

KOLONYA

Uzun yıllardır devam eden bayramlaşma rutinlerimizden biri de misafire kolonya ikram etmek.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 9

BAYRAM SOFRASI

Tüm ailenin bir arada olduğu bayram sofraları da son derece kıymetli bayram geleneklerimiz arasında bulunuyor. Bayram sofraları hem tadına doyum olmayan lezzetli yemeklerin hem de birlik ve beraberliğin sembolleri arasında yer almaya devam ediyor.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 10

BAYRAMDA ŞENLİKLER

Tüm ailenin bir arada olduğu bayram sofraları da son derece kıymetli bayram geleneklerimiz arasında bulunuyor. Bayram sofraları hem tadına doyum olmayan lezzetli yemeklerin hem de birlik ve beraberliğin sembolleri arasında yer almaya devam ediyor.

Nostalji kokan bayram gelenekleri - Resim: 11

TATLI İKRAMI

Şüphesiz bayram tatlıları, bayram sofralarının en özel lezzetleri arasında yer alıyor. Misafirlere ikram edilen şerbetli, sütlü, fındıklı veya fıstıklı tatlılar, bayram ziyafetlerimizin en dikkat çeken unsuru ve önemli bir bayram geleneği olarak varlığını sürdürüyor. (Odatv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.