20. Filmmor Kadın Filmleri Festivali devam ediyor

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 5 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında www.filmmoronline.org’da. Kadınların Sineması, Damdaki Sinemacılar, Jin Zendegî Özgürlük, Kadın Cinayetleri Önlenebilir, Yersiz Yurtsuz, Parola: Barış, Feminist Bellek bölümlerinde 23 ülkeden 38 film izleyiciyle buluşuyor. Film ekipleriyle söyleşiler, buluşmaların yanı sıra Film Toplayan Kadınlar, Kadın Cinayetleri Önlenebilir, Yersiz Yurtsuz Sinemacılar, 120 Yıldır Bitmeyen Mücadele: Kadınların Siyasal Temsili forumları var. www.filmmoronline.org’a kayıt ve rezervasyon yaptırarak Türkçe altyazı-çeviri ile ücretsiz izlenebilir.

Judith Hill CRR'de caz rüzgârı estirecek

Judith Hill, İstanbul’da caz rüzgârı estirmeye geliyor. 11 Kasım akşamı, CRR sahnesinde basta Peewee Hill ve klavyede Michiko Hill ile sahnede olacak olan ünlü caz sanatçısı Judith Hill, dinamik repertuarıyla İstanbul seyircisini karşılamaya hazırlanıyor. Dünyayı müzik aracılığıyla kaleydoskopik bir perspektiften ele alan sanatçının 20 Feet from Stardom filminde seslendirdiği Desperation ile 2015 Grammy En İyi Müzik Filmi Ödülü’ne layık görüldü.

*

Nadia Arditti’nin ‘Karantina Düşleri’ Kızıltoprak Sanat Galerisinde

Kızıltoprak Sanat Galerisi, Nadia Arditti’nin ‘Karantina Düşleri / Lockdown Dreams’ isimli heykel sergisine 5-30 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Yaşamına ve çalışmalarına Çanakkale Kozlu Köyü ve Londra’da devam eden sanatçı, mum eritme tekniğiyle dökülen heykellerinin patinalarını kendi özel metoduyla Kozlu’daki atölyesinde gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 300’den fazla heykel yapan Arditti son sergisiyle ilgili, “1994’ten bu yana yarattığım her yeni eser yaşamımdaki duygular ve dönemlerle bağlantılıdır. Son yılların karantinası beni derinden yaraladı. Bu sürenin düşleri bronza dönüştü. Aile yakınlığını, dokunmayı, kucaklamayı, beklentileri, umudu, doğa sevgisini, kaçışı, uçmayı hayal ettim. İç dünyamı, yalnızlığımı dışa vurmak istedim bu sergide…” dedi.

*

Daniel Knorr ve ‘Golden Peardrop Theatre’

PİLEVNELİ-Dolapdere, Daniel Knorr’un ilk kişisel sergisini 3 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında ağırlıyor. Küratörlüğünü Adam Szymczyk'in üstlendiği ‘Golden Peardrop Theatre’ başlıklı sergi, galerinin üç katında yer alan üç ayrı bölümden oluşuyor. Knorr, modernitenin verdiği özgürlükçü sözü gündeme geri getirerek kültürel çağ dışılığı ifşa ediyor.

Sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

*

İş Sanat’ta Simply Sinatra Konseri

İş Sanat Konser Salonu, Londra prodüksiyonu, Simply Sinatra konserini 24 Kasım tarihinde seyirci ile buluşturuyor. London Concert Orchestra’nın sahne alacağı konserde, solistler Stephen Triffitt ve Katie Birtill olacak. Müzik ve dansın bir araya geldiği konserde Frank Sinatra’nın unutulmaz şarkıları seslendirilecek. 

Tuna Saylağ / Şalom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.