*Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için “düşünce yapımızın, yaşam tarzımızın, beslenme alışkanlıklarımızın, işlerimizin, ilişkilerimizin ve davranışlarımızın, yaptığımız doğru ya da yanlışların, sağlığımızı nasıl etkilediği konusunda bedenimizin var gücüyle bir şeyler anlatmaya çalıştığını görmeye çalışın.”

“Bedenimizin bilgeliğiyle irtibata geçip sezgilerimizi kullanarak vücudumuzda gelişen hastalıklarla ilgili olarak verdiği erken uyarı işaretlerini okumayı öğrenmek zorundayız.” Vücudumuzun şikayetlerini erken fark edip ona göre davranıp hatalarımızı düzelterek, iyileşmesine destek olmamız gerektiğinin farkında olun.

*“Beynimizdeki gücü keşfedin” ve bu gücü vücudumuzda olağan üstü iyi şeyler üretmek için kullanın. Eğer vücudumuzdan gelen mesajlara dikkate almaz, yapmamız gerekenleri zamanında yapmaz isek, vücudumuzun patronu olan beynimiz “yaşamak istemediğimizi kabul ederek,” bizleri olabildiğince çabuk ahirete gönderme programları yapabilir.

*Mümkün olduğunca pozitif düşünüp, “yeri geldiğinde kahkaha atarak,” insanlara karşı güler yüzlü olup, zaman zaman göğüs kemiğimize parmaklarımızla vurarak masaj yapıp, kalbimizi normalden daha fazla zorlayacak fiziksel hareketlerde bulunarak, “timüs bezimizi daha aktif, daha düzenli çalışır hale getirerek bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkıda bulunabileceğimizi aklınızda bulundurun.”

*Hiçbir insan trafik kazaları veya silahlı müdahaleler dışında pat diye aniden hasta olmaz. Vücudumuz yıllarca ağrı, ateş, tansiyon, şeker, ödem veya cilt problemleri gibi semptomlar göstererek bizi ikaz eder.

*Sadece “semptomları (belirtileri) ortadan kaldıracak ateş düşürücü, ağrı kesici, tansiyon ya da şeker dengeleyici gibi (aynı zamanda çok etkili toksin kaynakları olan) kimyasal ilaçları kullanmak, sizi o anda rahatsız eden problemi geçici olarak ortadan kaldırırken, asıl hastalığın büyüyüp çeşitlenmesine neden olacaktır.

*Eğer herhangi bir yaşta semptomlar ortaya çıkmaya başlamışsa “bizim yapıp ettiklerimize bağlı olarak sağlığımız bir bütün olarak bozulmaya başlamıştır ve asla aynı yerde kalmayacaktır.” Ya daha kötüye gidecek ya da daha iyiye gidecektir.

*Bu nedenle “asıl yapmamız gereken şey hasta oluş nedenlerimizi öğrenerek, onları ortadan kaldırmaya çalışmak olmalıdır.” Tamam tansiyonunuzu, şekerinizi geçici olarak dengeleyecek kimyasalları gerektiğinde kullanın, ancak semptomlara hastalık muamelesi yaparak ölene kadar saati saatine kullanma yanlışına düşmeyin…

(Devamı gelecek inşallah..  “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” Adlı kitabımızı PDF olarak ücretsiz indirip okuyabilirsiniz.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.