Sağlıklı bir hayat sürebilmemizin, hasta olduğumuzda iyileşebilmemizin hatta şifa niyetine kullandığımız ilaçların daha etkili olabilmesi için temel şartlardan birisi de manevi duygularımızı sağlam, moralimizi yüksek, motivasyonumuzu güçlü tutmamızdır.

*İsteyerek veya istemeyerek hayatta “üstlendiğimiz (yaşamak zorunda kaldığımız) mevcut rolü en iyi şekilde oynamaya bakın.” Bizi stresli bir yaşama mahkum ederek “hayatımızı mahveden dargınlık, kırgınlık, kızgınlık, öfke, endişe, korku, kıskançlık, hasetlik, fesatlık, umutsuzluk ve başarısızlık gibi” yıkıcı, yok edici olumsuz duygu, düşünce ve inançlardan bir şekilde kurtulun. Mutlak surette “stres yönetimini öğrenerek gücünüzün yetmediği hiçbir şeye kafa yormayıp sinirlenmeme becerisini kazanın.”

*Bu hayatta “günlük yaşam tarzımız, davranış biçimimiz ve düşüncelerimize göre de kan değerlerinizin değiştiğini unutmayın.” Yapılan birçok araştırmada, bir oyunda rol alan tiyatrocuların bile oynadıkları role göre bağışıklık sisteminde ve kortizol seviyelerinde değişiklikler olduğu görülmüştür. “Trajedilerin oyuncularda hastalığa yol açtığı komedilerin ise bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği tespit edilmiştir.” Bu nedenle kontrollere giderken endişesiz, sakin ve keyifli olmaya çalışın.

*”Acılı geçmişlerimizi sadece ders alarak olgunlaşmamız için bir araç olarak kullanmayı öğrenmeliyiz.” Geçmişte yaşadığımız kötü olayları “sık sık keşkelerle hatırlayıp sinirlenmek yerine, acılara ve üzüntülere anlam katıp kabullendiğimiz taktirde” acı çekmek zorunda olmadığımızı, aksine büyük bir tecrübe kazanarak birikimimize katkı sağladığını görürüz.

Sağlıklı ve keyifli bir akşam geçirmeniz dileğiyle…

(Devamı gelecek inşallah..  “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” Adlı kitabımızı PDF olarak ücretsiz indirip okuyabilirsiniz.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.