Sağlıklı bir hayat sürebilmenin en temel şartlarından birisi, insanın kendi vücudunu bir bütün olarak tanımasıdır. Tarih boyunca birçok alim, araştırmacı, düşünür, üstat, şifacı ve ileri görüşlü insanın ilk tavsiyesi “kendini tanı” olmuştur.

Çünkü kendini tanımak farkındalığı artırır, farkındalığı olan insanın seçeneği de vardır. Seçeneğiniz varsa sağlıklı olma özgürlüğünüz ve ona erişim imkanınızda vardır. Bu nedenle bundan sonraki sloganınız “kendini tanı, hastalık sebeplerini öğren ve kendini iyileştir” olmalıdır.

*Bebekliğimizden itibaren okul, aile, tv, basın, sosyal medya ve çevre tarafından “düşünceniz etrafına örülen” duvarları yıkarak düşüncenizi değiştirin ve “kendi kişiliğinize” dönün.

“Düşüncenizi değiştirerek, hayatınızı değiştirecek güce sahip olduğunuzu bilin ve inanın”.. Düşündüğümüz şeylerin yavaş yavaş bilinçaltında kalıplaşıp eyleme dönüşerek, bir gün gerçek olarak karşımıza çıkabileceğine inanın.

*Özellikle sağlık konusunda ki düşüncenizi değiştirerek sağlık sorunlarınızın tamamını başkalarının, “sadece doktorların çözeceği inancından vaz geçerek, sağlığınız için kendi başınıza da bir şeyler yapabileceğinize inanın.”

*Kendi vücudumuz hakkında gerekli araştırmaları yaparak daha fazla şeyler öğrenmek zorundasınız. Hücrelerimizde bulunan imalat hatlarını, enerji üretim santrallerini, atık değerlendirme tesislerini ve bunlarım yönetim merkezleri olan DNA’mızdaki bilgeliği ve sağlıklı kalabilmemiz için nasıl mücadele ettiklerini öğrenin..

Yazı dizimizin devamını bekleyin ve okuyun ya da “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” adlı kitabımı okuyabilirsiniz; PDF olarak ücretsizdir.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.