İstersek beslenme yanlışlarımızı değiştirebiliriz..  

Yeryüzünde hiçbir insan hiçbir konuda (bedenen ve ruhen) tek kalıptan çıkma gibi tıpa tıp birbirinin aynısı değildir. Hepimiz çok farklı bireyleriz ve birimiz için çok uygun olan beslenme programının bir diğerimiz içinde uygun olabilme ihtimali çok zayıftır.

Bu nedenle de diyet programları adı altında herhangi bir beslenme tarzının genel olarak tüm sağlıklı beslenmek isteyenlere dayatılması yanlış bir uygulamadır.

Tarih boyunca hiçbir dönemde hiç kimse, günümüzdeki kadar yapay ve anormal gıdalarla beslenmemiştir. Bu kadar çok toksine maruz kalmamış veya bizim normal olduğunu sandığımız bu günkü gibi yanlışlarla dolu bir düşünce ve hayat tarzını ömür boyu sürdürmemiştir. Bilerek veya bilmeyerek yapılan tüm bu yanlışlar “özellikle gelişmiş denilen ülkelerde hastalık ve şişmanlık salgınına yol açmıştır.

Bu salgını geri çevirebilmek uzun vadeli ve iradeli bir adanmışlık gerektirir. “Kalıcı yaşam tarzı değişimlerini içermeyen her türlü gayret boşa gidecek ve başarısız olacaktır.” Ancak kesinlikle bilmeniz gereken şey “kilolu olmak yaşlandıkça sağlığımızın kötüye gittiğini görmek ya da yaşam kalitesi düşük bir ömür geçirmek kaderimiz değildir.”

Yaradılışımız gereği hepimiz kendimiz veya başkaları için bir şeyler yapmak ya da hiçbir şey yapmamak arasında serbest bırakıldık. İstediğimizi seçme hakkı bize verildi. Ancak belki de pek çok insan tam olarak ne yapacağını bilmediğin den ya hiçbir şey yapmıyor ya da yanlış şeyler yapıyor ve bu yüzden de çoğumuz şişman ve hastayız.

Bilgi kirliliği içerisinde yanlış tercihler yapılıyor. İstemeden de olsa (farkında olmadan) aşırı kiloyu, hastalıkları ve erken ölümü tercih ediyoruz. Halbuki günümüz şartlarında istediğimiz andan itibaren doğruları öğrenmeye başlayarak, yanlış olanlardan vazgeçebilir ve “kendi sağlığınızın yönetimini elimize alarak geleceğimizi planlamaya başlayabiliriz.”

Ancak bu şekilde, kendimiz için mutlaka çözülmesi gereken bir sorun olarak kabul ettiğimiz aşırı kilonun veya muzdarip olduğumuz hastalığın altında yatan sebepleri tespit edip ortadan kaldırarak tüm sağlık problemlerimizi çözebiliriz.

(En doğru ve güncel bilgileri vermeye çalıştığım “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” adlı kitabımda yer alan bilgileri kullanarak yanlış alışkanlıklarımızın pek çoğunu değiştirmeye başlayabiliriz. Ücretsiz PDF olarak okuyabilirsiniz.)

(Konunun devamı gelecek)

Sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.