Hasta ve çözümsüz hastalık sayısının sürekli arttığı günümüz de (maalesef) etrafımız, özellikle hastaneler “çaresizce birilerinden mucize bekleyen (umutsuz) hasta yakınları ve hastalarla dolu.” Halbuki birazcık emek verip “vücudumuzu tanıyıp, hastalık nedenlerini öğrenmemiz halinde” hasta olup başkalarından mucize beklemek zorunda kalmayacağımız kesin.

Öncelikle şu 4 gerçek hiçbir zaman aklımızdan çıkmamalı.

1- Kilo ya da hastalıklar asla sebepsiz olmaz ve sağlığımız asla aynı yerde kalmaz ya daha kötüye gider ya da daha iyiye gider.

2- Hasta olmamak hasta olup iyileşmeye uğraşmaktan çok daha kolay ve ucuzdur.”

3- Yaşımız, kilomuz ya da şu andaki sağlık durumumuz nasıl olursa olsun,” bilgili ve bilinçli şekilde müdahale etmemiz halinde “ölüme doğru gidiş hızımızı ve yaşam kalitemizi lehe değiştirmemiz kesinlikle mümkündür.

4- “Mevcut durumumuzu daha iyiye dönüştürebilmek için hiç kimse geç kalmamıştır.” Çünkü kilo ya da hastalıklar boks maçı gibidir. “Yere düştüğümüzde değil, ayağa kalkamadığımızda maçı kaybederiz.” Yapmamız gereken kilo ya da hastalığa neden olan faktörleri “ilme, akla, mantığa uygun bir şekilde doğru olarak öğrenip, bunları ortadan kaldıracak programları hayatımıza uygulamaktır.”

İnsanımızın okuma alışkanlığının olmaması, özellikle uzun yazıları hiç okumaması nedeniyle, “sağlıklı ve uzun bir hayat sürebilmemiz için yapmamız gerekenleri” bundan sonraki makalelerimde veya hap gibi kısa mesajlar halinde paylaşacağım. Takip edip parçaları birleştirenler doğru bilgileri özet halinde edinmiş olacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.