Yerli aşının adı belli oldu: TURKOVAC

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşının üçüncü fazının ilk doz uygulamasına videokonferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faz-3 programında yerli aşının ismini de açıkladı.

Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli aşının Faz-3 uygulaması bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yöntemiyle katıldığı programda ilk gönüllüye Faz-3 uygulaması yapıldı. Ayrıca törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılım sağladı. Yerli aşının önemine dikkat çeken Erdoğan, “Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak için kendi aşımız kritik öneme sahiptir. Kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz. Aşımızın seri üretimi ve yaygın kullanımına geçilmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızı bir an önce aşılanarak kendileri ve sevdiklerini bu müsibetten korumalarını diliyorum. Faz-3 uygulamasına katılacak vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YERLİ AŞININ İSMİ: TURKOVAC

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Faz-3 uygulaması yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yerli aşı ile ilgili isim önerisi olup olmadığını sordu. Erdoğan, Türkçenin önemine ve kolay telaffuza vurgu yaparak, “Aşının ismi ile ilgili gönlümden geçen TURKOVAC. Bu isim uygundur” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.