ÜMİT YURTKURAN yazdı: "Düşünce Ve Kelimelerin Gücü.."

Kelimeler kelimelerle anlatılamaz, bazıları da kullanıldığı yere ve kullananın ses tonuna göre anlam değiştirir, adeta büyülüdürler… O nedenle konuşurken yazarken kelimelerin yerine ve ses tonumuza dikkat ederek kullanmak gerekir.

Çünkü ağzımızdan çıkan her kelimenin (muhatabımız üzerindeki etkisi dışında) veya kelimelere dökmeden aklımızdan geçirdiğimiz her düşüncenin tüm vücudumuzda bir kimyasal karşılığı vardır. “Olumlu olanların tüm vücudumuzu pozitif yönde etkileyeceği gibi, olumsuz olanlarında negatif yönde etkileyeceği kesindir.”

Bu nedenle ağzımızdan çıkacak her söze dikkat ederek olumlu konuşmak, aklımızdan geçecek her şeye dikkat ederek mümkün olduğu kadar pozitif düşünmek hem fiziksel hem de ruh sağlığımız açısından çok önemlidir…

Şimdi çok basit şu iki cümlenin ne ifade ettiğine ve ikisini de ayrı ayrı okuyup düşündüğümüz de neler hissettirdiğine dikkat edelim...

* Bugün hava çok güzel, deniz çok sakin ama yarın fırtına çıkacakmış.

* Yarın fırtına çıkacak olsa da bugün hava çok güzel ve deniz çok sakin..

Görüldüğü gibi sadece “AMA" ve "OLSA DA” kelimelerinin yer değiştirmesinin cümledeki ifadeyi nasıl değiştirdiğini ve düşüncemizi nasıl etkilediğine dikkat edin. 

“Ama ile başlayan cümle olumsuz bir duygu durumuna neden olurken, olsa da ile başlayan cümlenin ise her şeye rağmen mutlu olmamıza neden olduğu ortadadır.” 

Aklımızı ve irademizi kullanarak hayatımızı kötü etkileyecek “her türlü olumsuz cümle ve kelimelerden uzak durmaya gayret edip, olumlu kelimelere odaklanarak” bağışıklık sistemimize destek olup daha sağlıklı yaşamamız mümkündür…

Yeni haftanın yeni umutlara vesile olması dileğiyle…

.....

Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Ümit Yurtkuran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.