Türkiye’de aşı çalışmalarının ilk günü: Bakanlık sayıyı açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ilk gününde aşı yaptıran kişi sayısının 100 bin kişiyi geçtiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamanın ilk verilerine ilişkin, “Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, Çin’den getirilen CoronaVac aşısı yapılan kişi sayısının 100 bini geçtiğini duyurdu. Öte yandan Kovid-19 aşısı olanların internet üzerinden anlık takibinin yapılabilmesi için “Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu”nu oluşturdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, “Şu an itibarıyla birinci doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti. Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye genelinde hastanelerde, sağlık çalışanların aşılanmasına bugün başlandı. CoronaVac aşısı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı. İlk aşıyı olan doktor, ağrı ve sızı hissetmediğini söyledi. Toplamda 1 milyon 119 bin sağlık çalışanının aşılanacağı bildirilirken, ikinci aşamada 65 yaş üstü vatandaşların aşılanacağı öğrenildi. Toplamda aşıların miktarı 50 milyon olarak belirtildi. Ayrıca aşıların randevusuz olmayacağı ve aşıların ücretsiz olduğunu aktarıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA CANLI YAYINDA AŞI OLDU

Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs aşısına ilişkin son bilgileri paylaşan Bakan Koca, açıklama sonrası Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek canlı yayında koronavirüs aşısı oldu. Koca, aşı olduktan sonra, “Aşılama programının milletimize hayır getirmesini umuyorum. Bugün aşının dünyada başlamasıyla birlikte bu ışığı görmüştük birlikte. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin de mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en büyük yollarından biri aşı. Aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“AŞININ ADALETLE DAĞITILACAĞINA EMİN OLUN”

Bakan Koca’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle oldu:

“Yarından itibaren tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarımızın aşılanması başlanacaktır. Aşılar halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir. Vatandaşlar web sayfası üzerinden canlı olarak takip edeceklerdir. Aşılama programının şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir. İsmine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir. Aşının adaletle dağıtılacağından emin olmanızı isterim. Tedarik planına uygun bir şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacak ve aşı olmaya gideceklerdir. Bu önemli günün hepimizin sağlığı ve öneminin farkındalığı için aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum. Bilim Kurulu üyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek aşı programımızı başlatacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.