Türk aşısı TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmalarını Kırgızistan yürütecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın Faz-3 çalışmalarının Kırgızistan’da da yürütülmesi konusunda Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile mutabakata varıldığını duyurdu.

Türkiye’nin yerli aşısı TURKOVAC’ın Faz 3 çalışmaları Kırgızistan’da yürütülecek. Bir süredir Kırgızistan’da temaslarda bulunan Fuat Oktay, yerli aşı TURKOVAC’ın çalışmalarının Kırgızistan’da yürütülmesine yönelik çalışmaların başlayacağını dile getirdi. Oktay, konuyla ilgili AA’ya yaptığı açıklamada, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

Fuat Oktay, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Fuat Oktay ve Sadır Caparov

“PAKİSTAN, AZERBAYCAN, ARJANTİN, KOLOMBİYA VE POLONYA’DA FAZ 3 ÇALIŞMALARI İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Yerli aşımızı sadece milletimizin değil, tüm insanlığın hizmetine sunmak adına aralıksız gayret sarf ediyoruz. Pakistan, Azerbaycan, Arjantin, Kolombiya ve Polonya başta olmak üzere pek çok ülke ile de Faz 3 çalışmalarının yürütülmesi konusunda görüşmeler sürüyor. Yerli aşımız TURKOVAC ile edindiğimiz bu tecrübeyle diğer yerli aşı çalışmalarımızda da uluslararası anlamda hızla yol alacağız. TURKOVAC, acil kullanım onayı için başvuru aşamasına giderek yaklaşıyor. Diğer yandan VLP türündeki aşımız da Faz 3 başvuru aşamasına geldi. Seri üretim için kapasite artırım çalışmalarımız bir yandan sürüyor. İlgili kurumlarımız mevcutta aşı üretim kapasitesi olan özel sektör firmalarımızla kapasite artışı için yakın çalışıyorlar ve teknik ve mali destek veriyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.