Son bir haftada Kovid-19 vaka sayısı 365 bini aştı

Türkiye’de son bir haftada 365 bin 424 Kovid-19 testi yapıldı, 96 bin 514 kişinin testi pozitif çıktı ve 157 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’de vaka sayısında hızlı bir artış gözleniyor.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin haftalık koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Buna göre, 18-24 Temmuz’da 365 bin 424 kişinin testi pozitif çıktı ve 157 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan, koronavirüs olduktan sonra iyileşenlerin sayısı ise 265 bin 962 oldu. Ayrıca, bir hafta önce vaka sayısı 226 bin 532 olarak açıklanmıştı.

Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Bartın, 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il arasında yer aldı. Ayrıca, en az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.  

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.