Son 24 Saatte 168 kişi hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısını takiben yaptığı açıklamada, “Bugün 28 bin 351 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktı” dedi.

Yayınlanan 25 Kasım 2020 tarihli gğnlük verilere göre, son 24 saatte 168 kişi hayatını kaybederken 6 bin 814 yeni hasta tespit edildi. Yeni hasta sayısıyla birlikte Türkiye’de toplam 28 bin 351 vakanın tespit edildiğini de ifade etti.

Bakan Koca, artık günlük vakalarında tabloya gireceğini de belirterek şöyle devam etti, “Laboratuvar altyapısı yeterli olan bütün sağlık kuruluşlarımızı yetkilendirdik. Önümüzdeki günlerde kapasitemizi 200 binli rakamların üzerine çıkaracağız. Test kapasitemizin geldiği nokta ve test politikamızın revizyonu konusu Bilim Kurulu’nda gündem oldu. Artık açık test politikasına geçtiğimiz söylenebilir. Semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermeyi düşünüyoruz. 

Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilimizde hızlı artışlar gözledik. Konya, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Van, Muş, Hakkari ve Ankara’da yüzde 100’e varan artışlarımız oldu.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.