Sağlık Bakanı Koca'dan 18 yaş üzeri herkes için 3. doz aşı açıklaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech/Pfizer aşısının üzerinden 6 ay geçen 18 yaş üzeri herkesin yarından itibaren 3. aşı için randevu alabileceğini açıkladı.

Bugünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Koca, bugüne kadar yalnızca 60 yaş üzerindekilerin bu randevuyu alabildiğini hatırlattı ve aşıların en fazla koruyuculuğu 3-6 ay arasında sağlaması nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi.

Koca son bir ayda 60 yaş üzeri grubun vakalarda yüzde 15’i oluştururken ölümlerde yüzde 84,8’lik bir payı olduğunu da açıkladı.

Koca, yerli Covid-19 aşısı Turkovac’ın üretime başlamasından önce gereken 3 bin gönüllüden 2 bininin bulunduğunu, 1.000 kişiye daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.