Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "14 gün tam kapanmanın zararı yararından fazla olabilir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Twitter hesabından yaptığı açıklamada 14 gün tam kapanmanın salgına karşı verilen savaşta yarardan çok zarar getirebileceğini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Uzmanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "14 gün tam kapanmanın zararı yararından fazla olabilir" ifadesini kullandı ve kapanmanın en az 28 gün olması gerektiğini belirtti.

Mehmet Ceyhan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"14 gün tam kapanmanın zararı yararından fazla olabilir. Virüs en çok ev ortamında bulaşır. 14 gün sonra vaka sayısı katlanmış olarak insanlar evden çıkabilir. Kapatma yapılacaksa en az 28 gün olmalı, vaka çıkan evlerde izoloasyon uygulanmalıdır."

(Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.