Patates suyu için ve sonuçlarını görün

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Patates suyu, gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklarda olumlu sonuçlar veriyor.

Fitoterapi uzmanları “Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur.

Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.

Karaciğerin ve safranın temizlenmesinde faydalıdır. İdrar yollarında taş oluşumunu da azaltır” diyor. Tadı buruk olduğu için, havuç suyu ile karıştırabilir, limon suyu ve bal ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Yeşile çalan ve filizlenmiş patateslerde solanin adlı zehirli bir madde oluşur. Bu patatesleri, patates suyu hazırlamak için kullanmayın.  

Anahtar Kelimeler:
BalPatates SuyuLimon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.