İngiltere'de yeni koronavirüs varyantı keşfedildi: AY.4.2

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşik Krallık’ta bilim adamları, Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceğini söyledikleri yeni bir varyantı izlediklerini açıkladılar. Ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2 varyantı, pandeminin başlangıcından bu yana en bulaşıcı koronavirüs türü olabilir.

İngiliz bilim adamları, ülkede koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artışa neden olan ve dünyanın en büyük türü haline gelen Delta varyantından daha bulaşıcı olabilecek yeni bir varyantı izlediklerini açıkladılar.

Bilim adamları, Birleşik Krallık’ta son zamanlarda koronavirüs vakalarındaki artıştan AY.4.2 olarak adlandırılan bu yeni varyantın sorumlu olduğuna dikkat çekiyor. Bilim adamları, ülkedeki vakaların yüzde 10’unun Delta varyantının yeni varyantından türetildiğini aktarıyor.

İngiliz gazetesi Financial Times’ta yer alan habere göre, Cambridge’deki Wellcome Sanger Enstitüsü’nde Covid-19 Genomik Programı direktörü Jeffrey Barrett ve University College London’daki Genetik Enstitüsü direktörü Francois Barlux, AY.4.2, Birincisi, küresel Covid-19 vakalarına hakim olan. Delta varyantından yüzde 10 ila yüzde 15 daha bulaşıcı göründüğünü belirtti.

“ŞİMDİYE KADARKİ EN BULAŞICI VARYANT”

Bilim insanı Balloux, yeni koronavirüs varyantına ilişkin, “İlk bulgular doğruysa, AY.4.2, salgının başlangıcından bu yana karşılaştığımız en bulaşıcı koronavirüs uzantısıdır. AY4.2, yakında Dünya Sağlık Örgütünün incelenmekte olan ‘Varyantlar’ kategorisine dahil edilebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Birleşik Krallık’ta yeni koronavirüs varyantı keşfedildi: AY.4.2

“TEK SUÇLU VARYANTLAR DEĞİL”

Birleşik Krallık’ta vaka, yatış ve ölüm oranlarının yüksek seyretmesinin arkasında AY.4.2’nin olduğunu öne süren Barrett, “Her ne kadar AY.4.2 işleri daha da zor bir hale getirse de şu an Birleşik Krallık’taki yüksek vakaların tek suçlusu o değil” ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) risk teşkil eden varyantları inceleyip ve tehdit durumlarına göre onları Yunanca harflerle isimlendiriyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.