İçişleri Bakanlığı, PCR testi ile taramanın artık yapılmayacağını açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ülkemizde aşı yaptırmayan vatandaşların kısıtlanması amacına yönelik uygulanan PCR testi uygulamasına son verildi. Konu İçişleri Bakanlığı'nca 81 valiliğe genelge ile bildirildi.

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kararı şöyle; 

"Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir"

Uzmanlar, Omicron'un ülkeye hızla yayılmış olması nedeniyle bu kararın alındığı yorumunu yapılıyor.

Mevcut uygulama Türkiye genelinde 6 Eylül tarihinde devreye girmişti.

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması, koronavirüs aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmesi gerekiyordu.

Son genelge ile bakanlık tarafından yayımlanan genelgelerin tüm hükümlerinin uygulamadan kaldırılmasına karar verildiği kaydedildi.

THY'den PCR kararı

Türk Hava Yolları'nın iç hat uçuşlarında da PCR uygulamasına son verildi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İÇ HAT uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır" dedi.

Yolcular, HES kodu ibraz ederek uçağa binebilecek.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.