Dikkat! Bilgisayarınızın mouse’u klozetten daha fazla bakteri barındırıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bir grup araştırmacı, bilgisayar mouse’unun ev ve iş yerlerinde en fazla mikrop taşıyan yerlerden biri olduğunu bildirerek, üzerindeki bakteri sayısının klozet kapağındaki bakterilerden çok daha fazla olabileceğine dikkat çekti.

Şark-ul Avsat'ın Daily Mail’den aktardığı habere göre, ünlü temizlik şirketi Chicopee’den araştırmacılar, evlerde ve ofislerde toplu olarak ‘koloni oluşturan birimler’ olarak bilinen bakteri, küf ve maya için ‘temas noktalarını’ inceledi.

Bilgisayar mouse’unun, bir klozet kapağından 11 kat daha fazla koloni oluşturan birim ile en kirli alan olduğu görüldü.

Araştırmacılar ayrıca mutfağın, özellikle su ısıtıcısı ve buzdolabının içinde çok yüksek düzeyde mikrop barındığını da gördü.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma korkusu, her mekanda el dezenfektanına uzanmanıza neden olabilir, ancak çok sayıda kişi tarafından kullanılan dezenfektan şişelerinin de yüksek düzeyde küf mantarları barındırdığı ortaya çıktı.

Araştırmacılar ışık düğmelerinin yanı sıra kapı kolları, özellikle banyo kapıları hakkında da uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.