Bakan Koca: Mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75'lere ulaştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutant koronavirüs vakalarının Türkiye’de hızla arttığını açıkladı. Mutasyonun her geçen gün arttığını dile getiren Koca, “Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimizde var.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin koronavirüs ile ilgili sorularına cevap verdi. Koca, mutasyona uğramış virüsün ülkede çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. Bazı illerde mutasyonlu virüs oranının yüzde 95’e ulaştığına dikkat çeken Bakan Koca, “Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimizde var.” dedi.

“YAKIN TEMASTAN UZAK DURMAMIZ GEREKİYOR”

Öte yandan Türkiye’de görülen mutasyonun Birleşik Krallık varyantı olduğunu belirten Koca, “Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.” dedi.

RAMAZAN AYINDA TERAVİH NAMAZLARI KAPALI MI OLACAK?

Ayrıca Koca, teravih namazının da camilerde alınacak tedbirlerle ilgili açıklamada da bulundu. Koca, Ramazan ayında kılınacak teravih namazları ile ilgili sorulan soruya, “Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek.” yanıtını verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.