Aşılamada yeni dönem: 55 yaş ve üzeri vatandaşlar için süreç başladı Haberler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılama sırasının 55 yaş üzeri vatandaşlara geldiğini duyurmasıyla Türkiye’deki çeşitli hastanelerde aşı sırası yoğunluğu yaşandı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan vatandaşlar, bu randevuların sonucuna göre aşılanacaklar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen aşılama çalışmalarında, yeni döneme girildiğini duyurdu. Dün konuşan Bakan Koca, aşı sırasının 55 yaş üzeri vatandaşlara geldiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasında, “Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek.” ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Sağlık Bakanı duyurdu: Aşı sırası 55 yaş üstüne geldi

TÜRKİYE’DE 55 YAŞ VE ÜZERİNİN AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Türkiye’de bugün itibarıyla 55 yaş ve üzeri vatandaşlara aşılama başladı. Daha önce, 65 yaş ve üzeri olan aşılama sürecinde, sıra 55 yaş ve üzeri vatandaşlara geldi.

TÜRKİYE’DE 20 MİLYON DOZUN ÜZERİNDE AŞI YAPILDI

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarının 20 milyonu aştığını bildirdi. Türkiye’nin üç büyük ilinde toplamda 7 milyona yakın doz aşı uygulandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.