Araştırma: Köpekler koronavirüs enfeksiyonunu tespit etmede PCR testinden daha etkili

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yeni bir çalışma, eğitimli köpeklerin koronavirüs enfeksiyonunu tespit etmede PCR testinden daha etkili olduğunu ortaya koydu.

ABD’nin USA Today gazetesine göre, Çarşamba günü Plus One dergisinde yayınlanan çalışma iyi eğitimli köpeklerin koronavirüs enfeksiyonunu PCR testinden daha etkili bir şekilde tespit edebileceğini ortaya koydu. Köpeklerin, semptomlar olsun ya da olmasın, insanlarda koronavirüs enfeksiyonunu algılama yeteneğine sahip olduğu belirtildi. 335 kişi üzerinde yürütülen çalışmada, özel olarak eğitilmiş köpeklerin, semptomlu vakaların yüzde 97'sinin tespitinde, semptomsuz vakaların ise yüzde 100'ünün tespitinde doğruluk oranına sahip oldukları gözlemlendi.

Gazeteye göre, bazı araştırmalar köpeklerin asemptomatik vakaları PCR test sonucu çıkmadan 48 saat önce tespit edebildiğini ortaya koydu.

Fransa'daki Ulusal Veterinerlik Okulu'nda profesör ve çalışmanın yazarı Dominique Grandjean, "Köpek yalan söylemez" dedi.

Paris/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.