Alman aşısı için imzalar atıldı: 550 bin doz...

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, Türk bilim insanlarının ürettiği Almanya menşeili Pfizer Biontech aşısını almaya karar verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konunun ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman aşısı Pfizer Biontech Türkiye’ye gelmesi için imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Koca, ilk etapta 550 bin doz için anlaştıklarını bildirdi. Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin yönettiği BioNTech şirketi ile Amerikan ilaç devi Pfizer’in ürettiği aşının da Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Koronavirüs aşılarının, mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşının Türkiye’ye gelmesi için sözleşmenin bugün yarın imzalanacağını açıkladı.

TÜRKİYE’YE GELECEK OLAN BİONTECH AŞI SÖZLEŞMESİNİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle:

“Biontech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin, hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur. Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.
Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi. Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.