Kıbrıs Rum Yönetimi daha önce dikenli tel çektiği ara bölgeye şimdi de elektrikli demir parmaklık çekmeye hazırlanıyor.

Yapılacak elektrikli demir parmaklıklar, Lefkoşa ve Güzelyurt’taki Akaki, Peristerona, Astromerit, Mammari, Denya ve Kokkinotrimithia köylerinin kırsal bölgelerinde çeşitli noktalara yerleştirilecek. Toplamı 20 parçadan oluşacak.

Dikenli telleri çekerken, Avrupa Birliğinden kendisine mal olan değerin üç katını almıştı. Şimdi de Avrupa Birliğinden biraz daha para koparmak için mülteci ve iltica sorununu öne sürüp, “İşgal bölgelerinden yasadışı mülteciliği engelleme projesi” hazırladı ve AB’ye sundu. Proje “kuzeyden yani KKTC’den güneye yani Kıbrıs Rum Yönetimine kaçak olarak geçmek isteyen mültecilere karşı bir tedbir amacı taşıdığı iddiası ve Mülteci ve İltica konularının AB’nin yumuşak karnı olması nedeni ile Avrupa Birliği bu projeyi onayladı, finansmanını karşılamayı kabul etti.

Kıbrıs Rum Yönetimi bu şekilde hem Avrupa Birliğinden gerçek miktarın üç mislini alacak, hem de duraklamış ekonomisine katkı koyup, işsizlerine iş kapısı açmış olacak.

Helen kurnazları Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetiminin bu konudaki sicili çok bozuk. Geçmiş yıllarda Avrupa Birliğini buna benzer birtakım hayali projelerle bayağı dolandırmış, adları da “Sahtekar Devletler”e çıkmıştı.

***

Bu bilgiyi alınca aklıma Nasreddin Hocanın türbesi geldi.

Nasreddin Hocanın türbesi, etrafında duvarların veya parmaklıkların olmadığı açık olan bir alanın içinde yer almakta. Bu alana her yerden girebilirsiniz ama alana giden yolun bittiği yerde kocaman bir demir kapı mevcut ve bu demir kapının üzerinde de irice bir kilit asılı.

Tam da bir mizah Piri olan Nasreddin Hocamıza yakışır bir düzenleme. İnsan ister istemez gülümsüyor, bahçenin etrafı duvarlarla kesilmemiş ama girişi temsil eden kapısının üzerinde kocaman kilidi görünce...

Kıbrıs Rum Yönetiminin yapmak istediği de aynen Nasreddin Hoca türbesinin bulunduğu alanı anımsatıyor, zira elektrikli demir parmaklıklar, KKTC ile Kıbrıs Rum Yönetiminin arasındaki sınırı yolun kestiği yerlerde yolun sağına ve soluna kurulacak. Parmaklıkların bittiği yerden itibaren daha evvel parasını gene Avrupa Birliğinden aldığı dikenli teller başlayacak.

Yani dikenli tel olayı tam bizim Hoca Nasrettinlik. Tabi anlayana…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.