“Misi’nin Florası”nı sanata yansıtacaklar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Misi’nin eşsiz güzellikleri, Nilüfer Belediyesi’nin “Misi’nin Florası” adı altında düzenleyeceği programda plastik sanatlara yansıtılacak. 4 mevsimde düzenlenecek 4 ayrı program kapsamında, doğayı kendine mesele edinmiş genç sanatçılar Misi’de bir araya gelerek üretimlerini gerçekleştirecek.

Nilüfer’in doğa harikası Misi Mahallesi (Gümüştepe) çok özel bir sanat çalışmasına ev sahipliği yapacak. Yüzyıllara direnerek ayakta kalan özgün mimari özellikteki evleriyle ve doğal güzellikleriyle bilinen Misi, ekoloji üzerine düşünen, doğayı kendine mesele edinmiş genç sanatçılara ilham kaynağı olacak.

“Misi’nin Florası” adı verilen program kapsamında; Türkiye’nin farklı yerlerinden gelecek olan; ekoloji üzerine düşünüp üretmiş, bitkileri incelemiş, bitkisel boyalarla çalışmış, doğadan dokular toplamış, kısacası doğayı kendine mesele etmiş genç sanatçılar, bir süre Misi’de kalarak sanatsal üretimlerini gerçekleştirecek.

Misi Sanatevi’nde yapılacak olan ve Ressam Fulya Çetin’in yürüteceği program kapsamında, konuk sanatçıların üretim biçimine mahallede yaşayanlar da bilgi ve yaşam tecrübeleriyle katılacak.
Program, yılın 4 ayrı mevsiminde Misi’de gerçekleştirilecek. Kasım ayından 2020 yılı Temmuz ayı sonuna kadar sürecek programın sonunda da bütün grupların bir araya geldiği bir sergi ve bu çalışmalara katkıda bulunan, ilham kaynağı olan yazar, eleştirmen, edebiyatçı, sanatçı ve aktivistlerin katılımı ile paneller ve söyleşiler düzenlenecek.

İlk program 16-30 Kasım’da

Latife Tekin’in “İyi bir sanat eseri, insanların gürültüsünden, karmaşasından kurtarılıp sessizleştirilmiş, sezgi yumuşaklığına gelmiş ve susan bir şeydir. Dağların, ağaçların, kuşların, ırmakların yanına eklenecek bir şeydir” cümlelerinden yola çıkılarak hazırlanan programın ilk etkinliği olan sonbahar ayağı, 16-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu programa İstanbul’dan katılacak olan sanatçılar Begüm Mütevellioğlu, Didem Erbaş, Eda Aslan ve Derya Yıldız iki hafta boyunca Misi’yi, sanatsal çalışmalarına yansıtacak.

Program kapsamında 18-31 Ocak 2020 tarihleri arasında İzmir’den Can Ünlü, Berna Dolmacı, Şule Nur Alev, Derin Uludağ; 5-18 Nisan 2020 tarihleri arasında Bursa sanatçılar, İsmail İfşa, Mutlu Aksu, Eda Yıldız, Barış Gençler; 1-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında da Mardin ve Diyarbakır’dan İbrahim Alam, Mizgin Uçar Artuklu, Leyla Keskin, Ferat Demiroğlu Misi’de buluşarak sanatsal çalışmalarını yapacak

Anahtar Kelimeler:
ResimMisiDoğaGümüştepe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.