İFSAK 54. Olağan Genel Kurulu yapıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

1959 yılında kurulan Türkiye’nin köklü fotoğraf ve sinema derneklerinin başında gelen İFSAK’ın 54. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (İFSAK) 54. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda düzenlenen Genel Kurul’da yeni Yönetim, Denetleme ve Disiplin kurulları seçildi. İFSAK 54. Olağan Genel Kurulu, T.C. İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelgeye uygun olarak, pandemi koşullarında alınan önlemler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Nurettin Erkılıç başkanlığında ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaştırılması ve gelişmesini sağlamak için 1959 yılında kurulan İFSAK’ın iki yılda bir düzenlenen Genel Kurulu'nda yapılan seçimle 2021-2023 yılları için derneğin Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Yeni dönem için İFSAK Yönetim Kurulu’na Dayk Danzig liderliğindeki “Birlikte” ekibi seçildi.

‘BİNLERCE KİŞİ ETKİNLİKLERİMİZİ TAKİP ETTİ’

Duvar muhabirinin haberine göre, Açılış konuşmasını yapan İFSAK 53. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bal, 2019-2021 yılları arasında yapılan dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tarihi boyunca hep öncü duruş sergileyen İFSAK'ın, Yönetim Kurulu’nun doğru kararları ve yoğun emekleri başta olmak üzere üyelerinin de katkısıyla son dönemi başarılı bir şekilde tamamladığını söyleyen Bal, “Borçla devraldığımız İFSAK yönetimini siz değerli üyelerin de katkısıyla, son bir yılı pandemi koşullarında geçirilmiş olmasına rağmen, borçsuz olarak devrediyoruz” dedi. Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2019 yılında 60. yaşını, birbirinden yoğun geçen, 60 etkinlik ile kutladığımız İFSAK, öncülüğünü pandemi sürecinde de gösterdi. Mart 2020’de fiziki olarak kapanan İFSAK’ın atölye ve etkinliklerini hızla çevrim içi olarak düzenlemeye başladık. Son bir yılda çevrim içi olarak yüzlerce kişi fotoğraf ve sinema ile atölyelerden yararlanırken, binlerce kişi etkinliklerimizi takip etti. En son Mart 2021’de İFSAK 27. Kısa Film Festivali’ni çevrim içi olarak izleyicilerle buluşturduk.”

‘BİRLİKTE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Seçim sonrası Birlikte Ekibi adına söz alan Dayk Danzig: “61 yıldır üyelerinin desteğiyle tarihi boyunca her türlü zorluğu aşan İFSAK’ı önümüzdeki iki yıllık dönemde, bir adım daha ileriye taşımak için bugünden itibaren çalışmaya başlıyoruz” dedi. 53. Dönem Yönetim Kurulu’na ve üyelere teşekkür eden Danzig konuşmasına şöyle devam etti:

“Yeni dönemde ‘geleceğimiz gençler’ önceliklerimiz arasında yer alıyor. Fotoğraf ve sinema alanlarında çalışmak isteyen gençlerimiz için mecralarımız aktif olacak, onların ilerlemesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Pandemi döneminde önemi daha da ortaya çıkan çevrim içi platformlarımızı kullanmaya devam edecek, var olan çevrim içi atölye ve etkinliklerimizi daha da çeşitlendirerek katılımcılarla buluşturacağız. Ulusal ve uluslararası alanda İFSAK üyelerinin daha görünür olması için gerekli çalışmaları yapacağız. Bugüne gelmemizi sağlayan üyelerimizle, önümüzdeki dönemde de ‘birlikte üretmeye, birlikte paylaşmaya, birlikte yönetmeye’ devam edeceğiz.”

2021-2023 Dönemi İFSAK Kurulları ve Üyeleri (alfabetik sırayla):

YÖNETİM KURULU:

Asil Üyeler

Altan Bal
Dayk Danzig
Ebru Akalın
Gürkan Akıncı
Hakan Gönüllü
Meral Güler
Mürivet Turan
Özhan Özde
Ramiz Şahin
Tolga Büyükada
Yusuf Biton

Yedek Üyeler

Berna Kuleli
Gültekin Alkurt
Hakkı Ceylan
Mustafa Sevdim
Okan Erdoğan
Tania Sisa
Zeynep Erdoğan

DENETİM KURULU:

Asil Üyeler

Ahmet Çakır
Gönül Gözen
Özge Gülsoy

Yedek Üyeler

Aslı Aydın
Hakan Dilman
İlkay Cihaner

DİSİPLİN KURULU:

Asil Üyeler

Serdar Ercan
Sevil Çetin
Süreyya Özcan

Yedek Üyeler

Aysu Atacı
Cem Toprak
Gülhan Hanbay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.