Çocuklarınızın Hayatında Fark Yaratın!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Müzede Drama Atölyeleri artık uzaktan eğitimle evlerinizde..

İstanbul— MÜZ e.d.e. (Eğitim Drama Etkinlik) Oluşumu kurucusu Gül Bulut, salgından çok büyük ölçüde etkilenen çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak ve onların dersle ilişkilerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Müzede Drama Atölyelerini artık uzaktan eğitimle gerçekleştireceklerini açıkladı. 

Gül Bulut'un Bursa Arena Okuyucuları için yaptığı açıklamalar şöyle devam ediyor;

“Çocuklarınızın Hayatında Fark Yaratın!,” sloganıyla başlatılan bu çalışma, en iyi ve en çok beğenilen örneklerin kullanıldığı hareketli sunumlar eşliğinde, uzmanından farklı yaş gruplarına özel olarak tasarlanmış ve verimliliği kanıtlanmış ‘Müzede Drama Atölyeleri’nden oluşmaktadır.

Müzede Drama Atölyeleri

Keşfetme arzusu ve merak duygusuyla dolu olan çocukları erken yaşlardan itibaren müzelerin eğlenceli yüzüyle tanıştıran bu atölyeler, aynı zamanda ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklara ve gençlere kültürel mirasımızın tanıtılması ve kültürel mirası sürdürme bilincinin kazandırılmasını da hedeflemektedir.

“Günümüzde ‘Duvarsız Sınıf’ ve ‘Okula Alternatif Mekan’ olarak tanımlanan ve çocuk gelişimi ve eğitiminde büyük payı olan müzeler, Müzede Drama Atölyeleri ile öğrenim süreçlerine dahil ediliyor,” diyen arkeolog ve yaratıcı drama lideri Gül Bulut, ‘Müzeler, yapılandırmacı eğitim yaklaşımının uygulanmasına uygun bir zemin sağlamakta’ diye de ekliyor.

Çocuklarınızı müzeler ve kültürel mirasımız ile tanıştırmak için hemen harekete geçin! Müzede Drama Atölyeleri ile ilgili detaylı bilgiye https://www.muzededrama.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2016 yılında kurulan MÜZ e.d.e. Oluşumu tarafından tasarlanan Müzede Drama Atölyeleri, her yaş grubundan ve her kesimden öğrenci, yaşam boyu öğrenme felsefesine inanan herkes için uygulanabilir bir nitelikte olup ağırlıklı olarak Yaratıcı Drama yöntem ve tekniklerini barındırmaktadır.

Müzede Drama Oluşumu

Müzede Drama Oluşumu’nun misyonu; “Yapılandırmacı Eğitim yaklaşımı çerçevesi içinde, yenilikçi eğitsel çözümlerimiz ve yaratıcılığımız ile kültürel mirası sürdürme bilincini öncelikle toplumun çocuk ve genç kesimine, yani yarının büyüklerine ve toplumun tüm kademelerine yaygınlaştırarak kültürel mirasımızı geleceğe taşımak ve ülkemiz için kalıcı ve yüksek değer yaratmak” olarak tanımlanmıştır.

Müzede Drama Oluşumu’nun kurucusu Gül BULUT klasik filolog, arkeolog, Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi uzmanı, müzebilimci, müze eğitimcisi ve yaratıcı drama lideridir.

Daha fazla bilgi için:

Gül BULUT

0533 468 31 86

rodonbulut@gmail.com

Müzede Drama Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi için Product:

www.muzededrama.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.