212 Photography Istanbul Sona Erdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

212 Photography Istanbul, yoğun bir katılımın ardından sona erdi. Söyleşilerde katılımcılarla bir araya gelen Coşkun Aral, Sefa Yamak ve Umut Eker fotoğrafçılık üzerine kendi hikayelerini anlattılar.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş'nin yanı sıra OPPO'nun altın sponsor olduğu 212 Photography Istanbul, yoğun bir katılımın ardından sona erdi.  

Mobil fotoğrafçılık hikayeleri…

212 Photography Istanbul'da Coşkun Aral, Sefa Yamak ve Umut Eker, ziyaretçiler ile düzenlenen atölyelerde bir araya geldi. Dünya üzerinde ayak basmadık toprak bırakmayan Coşkun Aral, 'Bir Deneyim Koleksiyoncusunun Hikayesi' başlıklı söyleşisinde; geçmiş dönemde belgelemenin önemine değindi. “Bizden sonraki kuşaklara belge bırakmalıyız” diyerek geçmişte çizerek tarihi anlatan insanların günümüzde fotoğraflayarak sonraki kuşaklara aktardıklarından bahsetti.

'Dijital Koleksiyonculuk' adlı bir söyleşi gerçekleştiren Sefa Yamak; koleksiyonlarını oluştururken insanların kalbine dokunan anları yakalamanın önemini anlattı. 'Hayat Eşittir An' mottosuyla hareket ettiğinin önemle altını çizen Yamak, koleksiyonunu yaptığı anları yakalarken, gözlemlemenin önemine değindi. Bir sonraki hareketi, bir sonraki duruşu, bir sonraki bakışı gözlemleyen Yamak, bir sonraki hamlede nelerin olacağını tahmin ederek fotoğraf çektiğini katılımcılara aktardı.

'Mobil Fotoğrafçılık' atölyesi ile katılımcıların karşısına çıkan Umut Eker ise hayatımıza ilk 20 yıl önce giren cep telefonlarının kameralarının geçen zaman içerisinde teknolojik açıdan nasıl geliştiğine dikkat çekerek bugün geldiği noktaya değindi. Fotoğrafın ışığın resme dönme hali olduğunu söyleyen Eker, ışığın açısını doğru seçmenin bir fotoğrafın karşı tarafta yaratacağı algıyı oldukça değiştirebileceğinden bahsetti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.