Her bir “insan vücudunda ki canlıların zenginliği ve çeşitliliği yer yüzündeki, yer altındaki ve tüm okyanuslardaki canlı çokluğu, zenginliği ve çeşitliliği kadar şaşırtıcıdır.” Birlikte yaşadığımız (asalak) canlılardan biride, yaklaşık son yedi aydır tüm hayatımızın sınırlandırılmasına neden olan ve insanların pek çoğunun korkusundan ödünün patladığı “CORONA” dır... Bulaşmasını önlemek, kendinizi güvende hissedip içinizin rahatlaması adına gereken tedbirlerinizi alın. Ancak “gereksiz yere aşırı şekilde strese girip, korkuya kapılarak bağışıklık sisteminizi zayıflatıp tüm sağlığınızı riske atmayın.” Aşırı korku ve stresin kanserden obeziteye, kalp krizinden diyabete kadar pek çok hastalığın nedeni, “sağlığımız için asıl tehlikenin mikroplardan ziyade bağışıklık sistemimizin zayıflaması olduğunu” unutmayın.

Son yıllarda, özellikle son beş aydır yaşadığımız tüm olumsuzluklara, tüm yasaklara rağmen (dijital ortamda bile olsa); Kurban bayramını “düşüncelerimizin işgalden kurtarıldığı, yüreklerimizin tamir edildiği, kırgınlıkların giderildiği, sağlıklı, neşeli, huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde” pozitif enerjisi yoğun Müslümanlar olmamıza vesile yaparak, “yüreğinizde ki cenneti” bulunduğunuz mekanlara taşıyın.

Aileden başlayın, korku ve öfke yerine sevgiyi hakim kılarak, evlerinizi cennetin dünyadaki şubeleri haline getirmenin savaşını verin.” Yılmadan, yıkılmadan, pes etmeden “ailelerimizi iyilik, güzellik, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma gibi manevi değerlerin öne çıktığı, yaşlılarımızın saygı gördüğü, çocuklarımızın korku ve endişeden uzak, sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüdükleri karargahlar haline getirelim.

Meydanı; aileleri parçalayıp insanlarımızı kutuplaştırarak “yer yüzünü cehenneme çevirip insan nüfusunu azaltmak isteyen” çağdaş Firavunlar, sapkınlar, arsızlar ve uğursuzlar güruhuna bırakmayalım.

Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in Allah'a kayıtsız şartsız teslimiyetini” çağa taşıyarak “inancı uğruna babanın oğlunu, oğlunun canını feda etmeyi göze almasını” anlatan, “yaşamak ve yaşatmak için ölmenin diğer adı olan KURBAN bayramının” caddelerin, sokakların ve hatta tüm “yeryüzü mazlumlarının yılgın, çatık ve çaresiz çehrelerine bir umut, bir tebessüm olması dileklerimle,” tüm Müslümanların Kurban bayramını kutlayarak “sağlıklı, huzurlu ve mutlu” nice bayramlar geçirmemizi diliyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.