Özkan Hüseyin Batı Trakya ve Türk Dünyasına üç (ORDEN) Madalya kazandırdı.

AZERBAYCAN BAKÜ’DE PROF. DR. (HC) ÖZKAN HÜSEYİN’İ ANLATAN KİTAP VE ÖDÜL YAĞMURU

Prof. Dr. Özkan Hüseyin’in yıllardır yaptığı sosyal ve kültürel hizmetleri, Azerbaycan Beynelhalk İlim Merkezi (VEKTÖR) Azerbaycan Yazarlar Birliği üyeleri ve Bakü Hırdalan Şehir Kütüphanesi ile Azerbaycan aydınları tarafından değerlendirilmiş olup; bu yönlerde gıyabında yaptıkları bazı organizasyonlar için Prof. Dr. Özkan Hüseyin 21 Haziran 2021 günü Bakü’ye davet edilmiştir.

Hazırlanan programlar çerçevesinde Prof. Dr. Hüseyin’in Bakü’ye intikali ile kitap tanıtımı ve ödül töreni programı başlatılmıştır. Ödül töreni ve kitap imza günü, Haydar Aliyev Kültür Merkezinde yapıldı.

Şimdi bu programları sırasıyla anlatırsak, konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır...

Programın açılış konuşmasını Hırdalan Kütüphane Müdiresi Melahat Yusufkızı yaptı.

Daha sonra Beynelhalk İlim Merkezi (VEKTÖR) Rektörü ve aynı zamanda Bakü Teknik Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Elçin İskendezade’ye söz hakkı verildi.

Beynelhalk İlim Merkezi (VEKTÖR) Rektörü ve aynı zamanda Bakü Teknik Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Elçin İskendezade Özkan Hüseyin’ hakkında katılımcılara geniş manada bilgi sundu. Ayrıca Özkan Hüseyin’e tevdi edilen madalyalar hakkında da katılımcıları bilgilendirdi ve katılımcılar huzurunda madalyaları Özkan Hüseyin’e taktı.

Daha sonra “Ölümün Üstüne Yürüyen Adam” adlı kitabın yazarı Araştırmacı Yazar, Azerbaycan Yazıcılar Birliği üyesi olan Şafak Sahipli söz hakkı alarak, bahsekonu kitap hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ÖZKAN HÜSEYİN’E MERKEZİ İSVİÇRE CENEVRE’DE BULUNAN KAMU ÖDÜLLERİ KONSEYİ TARAFINDAN ULUSLARARASI KÜLTÜR VE BARIŞ ELÇİSİ ÖDÜLÜ VERİLDİ.

“Kültür ve Barış Elçisi Uluslararası Ödülü”

Sayın Özkan Hüseyin UNCOPA nın “Kültür ve Barış Elçisi” Dünya çapındaki Kültüre Yaptığı Hizmetlerden dolayı “ONURSAL” Kültür Ve Barış Elçisi Unvanı Verildi.

No: 246 Tarih: 14. IV. 2020 Geneva - Switzerland

ÖZKAN HÜSEYİN’E MERKEZİ İSVİÇRE CENEVRE’DE BULUNAN KAMU ÖDÜLLERİ KONSEYİ TARAFINDAN AVRUPA ONUR NİŞANI (ORDEN) VERİLDİ.

KAMU ÖDÜLLERİ KONSEYİ

(AVRUPA ONUR NİŞANI)

Uluslararası Ödül Komitesi Tarafından Özkan Hüseyin’e “Dünya Kültürüne Yaptığı Hizmetlerden Dolayı” Avrupa “Onur Nişanıyla” Ödüllendirilmiştir.

ÖZKAN HÜSEYİN’E MERKEZİ İSVİÇRE CENEVRE’DE BULUNAN KAMU ÖDÜLLERİ KONSEYİ TARAFINDAN GOTTFRİED WİLHELM LEBNİZ MADALYASI (ORDEN) VERİLDİ.

Gottfried Wilhelim Lebniz Madalyası

Uluslararası Ödül Komitesi Kararıyla “Dünya Kültürüne Yaptığı Hizmetlerinden Dolayı” Gottfried Wilhelm Leibniz Madalyası İle Ödüllendirildi.

Pandemi nedeniyle (2020 - 2021) İsviçre Cenevreye gidemedik. Ödül töreni Azerbaycan Bakü de Haydar Aliyev Merkezinde yapıldı.

Prof. Dr. Özkan Hüseyinin ödülünü Beynelhalk İlim Merkezi (VEKTÖR) Rektörü ve aynı zamanda Bakü Teknik Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Elçin İskendezade (Azerbaycan UNCOPA temsilcisi) takdim etti...

NOT: Gottfried Wilhelm Leibniz Kimdir.

(1 Temmuz 1646, Leipzig – 14 Kasım 1716, Hannover), Alman matematikçi, filozof, hukukçu ve dönemin idarecilerine danışmanlık yapmış bir münevver. Matematik tarihi ve felsefe tarihinde önemli bir yer tutar. Leibniz, Isaac Newton'dan bağımsız olarak "Sonsuz küçük" teorisini geliştirdi.

Doğumu: 1 Temmuz 1646; Leipzig, Kurfürstent...

İlgi alanları: Metafizik, matematik, théodicée

https://tr.wikipedia.org › wiki › Gottfried_Leibniz

(Devam Edecek)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Suvari 3 yıl önce

TEBRİKLER BAŞARILAR DAİM OLSUN. KOLAY GELSİN.

Avatar
Esma-Ayhan / AACHEN 3 yıl önce

Tebrik ederiz.