Atatürk’ün TÜRK DEVRİMİ'nin kazanımlarını ortadan kaldırmak isteyen; yolsuzluk ve savurganlık batağına saplanmış, Ülkemizi Araplaştırmak uygulamaları içindeki iktidarın adayına karşılık, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik. Kötü gidişi durdurabilir diye umut ettik.

Başından beri “kazanacak aday çıkarın, sözgelimi Mansur Yavaş'ı çıkarın" dediysek de  ALTILI MASA denilen ilginçlik Kemal Kılıçdaroğlu diye diretti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine verdiği, düşlerinde görseler inanmayacakları sunuşlar, belli ki gözlerini kamaştırmıştı.

Meral Akşener’in bu konudaki gerçekçi direnişi de sonuç vermeyince Kılıçdaroğlu'na tutsak olduk.

Sonucun böyle olacağı belliydi. Yine de Kılıçdaroğlu kazansın diye uğraştık.

Neyse…

Olan oldu.

Şimdi yeni duruma göre yeni bir değerlendirme yapma sürecindeyiz.

Bilmek isteyenler için görüşlerimi açık seçik bölümler olarak yazmalıyım:

1.Birçok konuşmamda yazılarımda belirttiğim üzere bugünkü siyasi partiler Türkiye’nin yeniden, Türklüğün geçmişindeki yüksek yerini sağlayacak, köklü çözümleri ortaya koyacak durumda değildirler. 

2.Bu durumda, gecikmeden ATATÜRK’ÜN TÜRK DEVRİMİNİ ÇAĞA TAŞIYARAK ödünsüz savunacak bir siyasi oluşuma gerek vardır.

3.Bu yeni siyasi oluşum, şimdiki iktidarın ortaya çıkmasına yol açan uygulamalara yüreklice karşı çıkmalıdır. ATA’dan sonra yapılan büyük sapma açıkça anlatılmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin DİN DEVLETİ olmasının yolunu açan DEVLEŞEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, OKULLARDA ZORUNLU DİN EĞİTİMİ, DEVLET BÜTÇESİNDEN DİN ADAMI YETİŞTİRMEK uygulamalarI bugünkü KARŞI DEVRİMCİLERİ ortaya çıkarmıştır. İktidarın en önemli dayanağı Azgınlaşan Tarikatlar da benzer uygulamalarla bu boyutlara geldi.

4.Yeni oluşum DİN DEVLETİNİN YA DA DİNE BULAŞAN İDEOLOJİLERİN DİNİ ÇÜRÜTTÜĞÜ, ÇÜRÜYEN DİNİN DEVLETİ DE İDEOLOJİYİ DE ÇÖKERTTİĞİ GERÇEĞİNİ gözden uzak tutmayarak AKIL VE BİLİM YOLUNDAN çözümler ortaya koymalıdır.

5.Yeni kurulacak olan bu siyasi oluşum, kendisine siyasetten ORUN (yer, makam) ya da çıkar sağlamak amacında olanlardan değil, gerçekten Türklüğün geleceğine adanmış kişilerden oluşmalıdır. Seçilecek Başkan, yerini kendisinden sonra daha iyi yürütecek birisini bulduğunda bayrağı onun eline verecek geniş yüreklilikte olmalıdır. Öteki yöneticiler de böyle kişiler olmalıdır.

(Çok mu DÜŞCE gibi görünüyor? Gelin bir de bunu demiyelim.)

Yapılması gereken:

YENİDEN TÜRK DEVRİMİ

1.Yeniden Çağdaş Türk Devlet Devrimi

2.Yeniden Çağdaş Eğitim Devrimi

3.İleri Demokrasi Devrimi

4.Toplumcu Kalkınma Devrimi

5.Bilgi Toplumu Devrimi

Bu başlıkların ayrıntılarında buluşmak üzere.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.