"Namaz kelimesi Kur'an'da yok" dedim; küçük bir kıyamet koptu. Sevmeyenlerim sevindi, saldırıya geçti, sevenlerim savunmaya başladı.

"Peki, var mı?" diye sordum.

Bilgililer: "Yok ama bunu dile getirmek yanlış anlamalara yol açıyor" dediler.

Lise yıllarımda bir kitap okumuştum, adını ve yazarını unuttum. Gelecekte, CEHALET KUVVETTİR sözünü başlık yapan bir toplumdan söz ediyordu. Acaba o şimdiki biz miyiz?

İlahiyat profesörü "NAMAZ KILMAYAN HAYVANDIR" dedi. Kur'an’ı da buna dayanak ilan etti.

Oturdum, yeniden aradım taradım, Kur'an'da böyle bir söz bulamadım.

Olsaydı ne olacaktı?

"Mademki Kur'an’da var, öyleyse öyledir" mi diyecektik, yoksa "bunda bir yanlışlık olmalı Kur'an'da böyle bir söz olamaz" mı diye düşünüp işin gerçeğini mi araştıracaktık?

"Olmak ya da olmamak işte bütün mesele " sözünün tam yeri burasıdır.

Akif'i yeniden anmalı ve daha önemlisi anlamalıyız.

DOĞRUDAN DOĞRUYA KUR'AN’DAN ALIP İLHAMI ASRIN İDRAKİNE SÖYLETMELİYİZ İSLAMI...

Bugünkü uydurulmuş, üretilmiş, çoğaltılmış, abartılmış, dondurulmuş Müslümanlık kafaları taşlaştırılmış olanlar ile din satıcıları, Akif'in bu sözünden hoşlanmazlar. Bu yüzden de Akif'e saldırırlar. Doğrudan Kur'an’dan ilham almak, sapkınlık gibi sunulur.

ASRIN İDRAKİ sözünü nereye koyacaklarını bilemezler.

İşte tam da bu yüzden adına İSLAM ALEMİ denilen "alem" bu durumdadır.

"Ne olmuş İslam Alemine? İslam yükseliyor, namaz kılanlar artıyor, hacca giden gidene, Müslüman kadınlar arasında baş bağlamanın en güzel ve güzelleştirici biçimleri gelişiyor, çoğalıyor, senin derdin ne? " diyenleri duyar gibi oluyorum.

Evet ben dertliyim ve şu sorunun karşılığını arıyorum: "Neden halkları bu kadar dindar olan Müslüman ülkeler, ilimde, teknikte, erdemde, insan haklarında, özgürlüklerde, demokratik değerlerde DÜNYA'NIN EN GERİ ÜLKELERİ??? "

"Bunun böyle olmasının sorumlusu İslam değil, Müslümanlardır " diyorsunuz değil mi?

Evet, ben de onu söylüyorum.

Uzluk oğlu Tarkan'ın torunu FARABİ, İBNİ SİNA, BİRUNİ, HAREZMİ, ULUĞ BEK ve benzerleri İslam ülkelerinden çıkmışsa, yine çıkabilirler.

Yeter ki onların İslam’ını konuşalım. Şu hayvanları namaz kılmayanlarla birlikte kötüleyeninkini değil..

Sahi siz şu Ramazanlar boyunca FARABİ'den ve biliminden söz edeni gördünüz mü?

"Kur'an’ı 750 ayeti bilim ve araştırmayı emreder" diyen Nobel kazanmış bilgin Abdüsselam'ı bilen kaç kişi var? Bu bilgin Müslümandır ama ABD'lidir.

Müslümanlardan buluşçu da çıkar, bilgin de.. Yeter ki Müslüman ülkelerde yaşamasınlar.. Peki neden?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.