İRNA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiğini açıkladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan'ın da içinde bulunduğu devlet protokol helikopterinin kaza yaptığı duyuruldu. 15 Saatlik aramadan sonra ulaşılan enkazından helikopterin tamamen yandığı ve içindekilerin tamamının öldüğü anlaşıldı.  

İran resmi ajansı İRNA olayı; "Doğu Azerbaycan'ın Verzigan bölgesinde inşa edilen Kız Kalesi Barajı'nın açılış töreninden Tebriz şehrine dönerken uçak kazası geçiren İran İslam Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi ve beraberindekiler şehitlik mertebesine ulaştı." Şeklinde duyurdu.

Cumhurbaşkanını taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu yerdeki yerel kaynakların, cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının şehadetini doğruladığını belirten İRNA'nın açıklamalarında, Cumhurbaşkanını taşıyan helikopterterde, Tebriz'in Cuma Namazı İmamı ve İslam Hukukçusu El Haşim,  Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi Melik Rahmeti, Cumhurbaşkanlığı Koruma Birimi Komutanı Serdar Seyyid Mehdi Musevi ve bazı korumalar ve helikopter mürettebatının bulunduğu da ifade edildi.  

İran'ın İdari İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mansuri bugünkü açıklamasında; Cumhurbaşkanı İbrahimi Reisi'nin dün öğleden sonra Azerbaycan sınırına yakın dağlık bir bölgede helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı.

Arama çalışmaları esnasında İran Devlet yetkilileri Türkiye'den gece görüş helikopteri talep ettiği öğrenildi.

Olayın kaza mı yoksa bir suikast mi olduğu henüz belirlenemedi ancak İran ve tüm dünya kamu oyunda büyük şaşkınlık ve üzüntü yarattı.

Bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.