İran Cumhurbaşkanı Reisi: ´´İsrail´in İran´a karşı en ufak eyleminde Tel Aviv ve Hayfa yok olur´´

İbrahim Reisi, İran Ordu Günü olarak kutlanan 18 Nisan’da yaptığı konuşmada, İsrail'in kendilerine karşı en ufak bir eylemde bulunması durumunda İran'ın Hayfa ve Tel Aviv'i yok edeceği konusunda uyardı.

Reisi ayrıca, "Amerika ve bölge dışı diğer güçler bölgeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmelidir, bu hem kendi hem de bölgenin yararına olacaktır" dedi.

Bu konuşma, İran'ın eski veliaht prensi Rıza Pehlevi'nin Holokost Anma Günü'nde İsrail'i ziyaret etmesinin ardından geldi.

Pehlevi ziyareti sırasında İsrail halkı ile İran arasında birlik mesajı verdi ve İran Cumhuriyeti'nin İran halkının çoğunluğunu temsil etmediğini ifade etti.

İran Ordu Günü, 1921'den beri ordunun onuruna kutlanıyor. İran’da Ordu Günü şubat ayında kutlanıyordu. Ancak 1979'da dönemin İran lideri Ruhullah Humeyni günü 18 Nisan olarak değiştirdi.

Kaynak: Şalom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.