Böyle magazinel bir konuyu yazmak tarzım da değil fakat; bir basın ajansının gazetemize gönderdiği haberi görünce doğrusu çok şaşırdım ve "düşünmeye değer konu" niyetiyle yazmadan da edemedim.

"Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle bir kadın platformunun düzenlediği  “Kadına Şiddeti Protesto” organizasyonu..

Reklamı olmasın diye isim vermiyorum ancak haberin metninden kısmen özet yaparsak;

Bursalı hanımlar, Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nü ………………’nın eğlence dolu organizasyonuyla kutladı. Büyük ilgi gören gecede hanımlar, kadına yönelik şiddete karşı gövde gösterisini en eğlenceli şekliyle gösterdi. Herkese açık olan özel geceye katılan hanımlar, kurucu …. ……'nın organizasyonuyla yine eğlence dolu saatler yaşadılar.”

Konuşmasında, “Ben değil biz varız mottosuyla ilerlediğimiz sürece biz kadınlar çok güçlüyüz. Yılın son kadınlar matinesinde beni yine yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. 2023’e büyük sürprizlerle girmeye hazır olun...” diyor organizatör..

"Levent Uçar'ın sahne aldığı gecede perküsyon sanatçısı Doğancan Özmen, Cümbüş Dans Ekibi ve oryantal Aylin'in şovu.. Salonda tek bir boş masa bırakmayan kadınlar, gönüllerince eğlendiler.." Diye övünçle anlatıyor haberin metni.

Ne ilginç değil mi?

Bunu uyanık bir erkek grubu ticari amaçla yapsa, 'ezilen kadın temasını yine sömürüyorlar' diye ayıplasam dahi, belki de 'adamların ekmek parası' falan der, yadırgamazdım. Ancak bir kadın platformunun kurucusu olan bir kadın tarafından organize edilmiş ve eğlence için başka bir kadının / dansözün oynatıldığı bir gece olunca da dikkatimi çekti..

Ve böylece, kendilerini 'Bursalı Hanımlar' olarak tarif eden bu insan topluluğu, hayat şartlarının ağırlığı, cehalete dayalı sorunlar, eş ve işveren şiddeti ile benzeri birçok baskı altında ezilen kadınlarımızı güya temsilen; Yediler, içtiler, dansözler, şantörler ve vur patlasın çal oynasın..

Hülasa kadına şiddeti protesto etmiş oldular.

Etmiş oldular mı?

Sizler oldular diyorsanız bilemem fakat ben, ezilen kadınların bu kadın platformunda dahi sömürüldüğünü düşünüyor ve yorum yapmaya bile gerek görmüyorum. Bu konuda da zaman, şapkayı öne koyup derinlemesine düşünme zamanı..

Sağlıcakla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ersan sanat 1 yıl önce

Çok açıklayıcı olmuş

Avatar
Hayrettin 1 yıl önce

Abim benim, iyi tespit etmişsin.

Avatar
Remzi Dilan 1 yıl önce

BRAVOOO. TEBRİKLER. ANCAK ELEŞTİRİNİZ NAZİK VE YUMUŞAK OLMUŞ. YAZIKLAR OLSUN, AYIPLAR OLSUN ONLARA.