Dünyanın en ağır ve ezici bir deprem afeti sürecinden geçiyoruz.

Ölen masum insanlara mı üzülelim, yaralılara mı? Yıkılan binalara mı yanalım, dağılan yuvalara mı? Yoksa şu kış günlerinde yediğimiz bu ağır darbeye mi? 

Tam da bu üzüntüler içerisinde iken, önceki gün o meşhur İHA ve SİHA’larımızı üreten Baykar A.Ş. yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar’ın depremzedeler için 1.000 Konut bağışını öğrendim. Zaten hep takdir ettiğim bu başarılı genç insanımıza gönülden şükran duyguları da hissettim. Ve "sanırım bundan daha büyük bağışta bulunan birileri olmaz" diye de düşündüm.

Biraz önce Cumhurbaşkanı’nın kabine toplantısından sonraki açıklamasını duyunca da doğrusu çok şaşırdım. Sosyal medya hesabımdan da bir mesaj yayınladım;

“BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN, DEVLETE 50 MİLYAR TL. DEPREM BAĞIŞI... BAŞTA VAKIFBANK OLMAK ÜZERE TÜM BANKALARIMIZI TEBRİK EDERİM..”

Şimdi, bu bankalarımızı tebrik edelim tabi de, azıcık zülfü yâre de dokunalım ki çocuk pışpışlar gibi avutmasınlar bu milleti.

2022 Yıl sonu itibariyle bankaların toplam kar’ı önceki yıla göre %366 oranında arttı ve 433,5 Milyar TL olarak gerçekleşti.

Tarihinin en ağır sürecinden geçen bu millete ve devlete, bu karlarının hemen hemen yüzde 11’ini bağış olarak veriyorlar. Böyle bir desteğe ne kadar minnettar olsak da, anılan 50 Milyar TL bağışı, sektörün mali gücü ve 2022 kar  toplamı yönünden şahsen yeterli göremedim.

Canı sağ olasıca Bankalarımız, (birkaç milli bankamız hariç) hepiniz zaten yabancı sermayelisiniz. Kusura bakmayın ama bizler sizleri birer "sömürü mekanizması" olarak da görüyoruz. Ve sizler bu bir yılda 433,5 Milyar TL’nı Afrikalılardan veya Kızılderililerden falan da kazanmadınız, öyle değil mi?.. Türk vatandaşının vadesiz hesaplarında kalan bedava paralardan, devletin hazine bonosu ihalelerinden, döviz kurlarından, ithalat ve ihracat komisyonlarından, tüketicinin-esnafın-sanayicinin kredi muhtaçlığından, menkul kıymetlerden… Hülasa bu ülke insanının “emeğinden”, “alın terinden” ve amiyane bir tabirle “sırtından” kazanmadınız mı?

Yani söyleyeceğim o dur ki; Öyle 50 Milyar TL ile bitmemeli bu aşk-ı memnu hikâyeniz..

Haydi bakalım pamuk eller cebe ve birkaç hamlenizi daha görmek ister velinimetiniz / müşterileriniz..

...

Genç sanayici Selçuk Bayraktar’ı da atlamayalım. Yaptığı açıklamada “bin konutla birlikte toplam yardım miktarının 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştığını" ifade etti. O da sağolsun tamam da, bu rakamları yarın yirmili yaşlarda bir futbolcu tek kalemde geçerse, Bayraktar'ın o duruşu ne olur? Bence o da bağışlarını yükseltmeli. Bildiğim kadarıyla 5 bin, 10 bin konut bile vız gelir Ona.. Haydi bakalım pamuk eller yine cebe.

...

Devamında;

* Sanayi ve Ticaret Odaları,

* Esnaf Oda ve Kooperatifleri,

* IMKB’ye kayıtlı ve borsada her gün trilyonları oynatan hisse senedi şirketleri,

* Yerli AVM ve süpermarket işletmecileri,

* Büyük oteller zinciri sahipleri,

* Altın ve diğer kıymetli taş çıkartıcısı maden işletmecileri,

* Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler,

* İlaç ve sağlık malzemesi ithalatçıları,

* Büyük özel hastane sahipleri,

* Bugüne kadar devletten o ballı ihaleleri hop diye kotaran (haydi isimlerini saymayayım) o belli başlı büyük şirketler,

* Otoban ve köprülerden yap-işlet-devret sistemine dair devletten yine o ballı ödenekleri alan yap-işlet-devret müteahhitleri,

* Futbol Kulüpleri ve o trilyonluk transferlerden rüyalar gibi paraları götüren sevgili futbolcularımız,

* Her ay işçilerin maaşlarından aldıkları kesintiler sayesinde trilyonlarla oynayan İşçi Sendikaları,

* İçlerinde bazı devlet adamlarının kendileri ya da çocuklarının bulunduğu tüm uluslararası armatörler, hava-deniz-kara nakliyecileri,

* Altın, döviz ve menkul kıymet piyasalarına hakim güçlü aileler,

* Tabii ki deprem bölgesinde adı belli büyük toprak ağası aileler..

(ve devamında bunlar saymakla bitmezler maşallah),

Sizlere sesleniyorum;

Haydi bakalım pamuk eller cebe..

Ha vatan için cephede savaşmışsınız, ha bu süreçte devlete ve millete el uzatmışsınız.. Hiç farkı yok.

IMF’ye, ABD’ye, AB’ye ve bilmem kimlere muhtaç etmeyin bu velinimetiniz milleti ve devleti..

Gün bugündür..

Acıları biraz olsun hafifletelim, reklama da tenezzül etmeden..

Haydi.. Pamuk Eller Cebe..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemali Uzun 1 yıl önce

Halil Altıntaş a: 7 li millet düşmanı demeye o yalama-yutma alışkanlığı edinmiş diliniz iyice deforme olmuş. 7 li masadakiler 2 şer 3 er maaşlarını verdi. Daha ne versinler. Onların kesesine ihaleden,havadan bu halkın parası girmediki..İftiracılık aileden gelme bir alışkanlığınız olmalı.Ne gördüyse insan onu yaparmış.

Avatar
Halil ALTINTAŞ 1 yıl önce

Tespitleri de sahibi kadar kıymetli. Ancak, Bu YEDİLİ Masadaki Millet DÜŞMANLARI muaf mı?