Birinci olay: European Bank’ın 1996 Nisan ayında guvernörler toplantısı için Sofya’ ya gitmiştik. Dağılmış Sovyet ve komünist devletlerin süratle demokrasiye geçmeleri ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak amacı ile Dünya Bankası hızlı hareket edebilmesi için bu bankayı kurmuştur. Bankanın çalışma prensiplerine iş adamlarının uyum göstermesini sağlamak amacı ile guvernör toplantılarına seçtiği iş adamlarını da davet ediyordu. Bu toplantı da Alarko İnşaat’a St. Petersburg da yapacağı otel için 145 milyon Amerikan Doları kredi verileceği de açıklanmıştı.

Biz Türk firmaları toplantı yaparak elde ettiğimiz bilgileri de paylaşıyorduk. Üzeyir Garih olaylara iktisadi olarak yaklaşıyordu. "Biz nasıl bu güne kadar öğrenmenin bedelini ödemiş isek öğreteceğimiz kardeş ülkeler dahil para kazanarak ülkemize yatırım yapmalıyız" diyordu. Salonda kredi açıklandığında St. Petersburg Belediyesi Başkan Danışmanı Vladimir Putin ile Üzeyir Garih el ele tutuşarak birbirlerini tebrik etmişlerdi. Bize de bu adam gelecekte Rusya’nın Başkanı olacak, gelin tanışın birlikte yemeğe davet edelim demişti. Hiç birimiz KGB Başkanını banka kurucusu devletlerin kabul etmeyeceğini düşünerek oralı olmadık. Dört yıl sonra 1.Ocak.2000'de "Başkan" oldu. Ne oldu ise Putin’in yakın dostlarından biri olan Üzeyir Garih 25.Ağustos.2001'de öldürüldü.

İkinci olay: 19 Aralık 2016'da, Rusya büyükelçisi Andrey Karlov Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki fotoğraf sergisi açılışı sırasında düzenlenen saldırı ile öldürüldü. Bir polisin büyükelçi ile alıp veremediği ne idi. Sebebi anlaşılamadı.

Üçünci olay: 24 Kasım 2015 tarihinde Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Suhoy Su-24 tipi uçağın sınır ihlali gerçekleştirmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi olayıdır. Aynı zamanda 1950'li yıllardan beri ve Soğuk Savaş süreci sonrası ilk kez bir NATO üyesi ülke tarafından doğrudan Rus uçağı düşürüldü.

Son iki olayın temel gerekçesi Rusya’nın Suriye iç savaşına müdahil olması. Bu gerekçe geçerli ise Suriye yönetimi yanında savaşan İran askerlerine karşı neden bir tavır alınmadı.

Bir görünmez el acaba şu anda Ukrayna’nın yaptığı işi bize yaptırmak ve Rusya’nın gücünü bizimle test etme çabasında mı idi? Eğer bu doğru ise çok ucuz kurtarmışız. Bu millet dualı imiş. Bu üç olay beni çok etkilemişti. Hep düşündüm. Bir çatışma olmadığı için de çok sevindim.

Fakat görünmez el yine devrede zannediyorum. Ermenistan’ı destekleyerek Azerbaycan’ı işgal eden suçlu ülke durumuna düşürerek, bizi Rusya ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Fransız meclisinde alınan kararlar iki ülke arasındaki barış yollarını tıkama çabasından başka bir şey değil. Ermenistan’a silah ve para yardımı ile savaşı körükleyip bizi müdahaleye zorlamaktalar.

Allah bu milleti dördüncü olaydan saklasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.