27 Eylül 2020'de başlayan İkinci Karabağ "Vatan" Savaşı'nın bugün 1. Yıl dönümünde, hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Koordinatörü ve çalışanları olarak anmak hepimizin görevidir.

Kayıpları yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Bügün bizler için bir o kadar acı ve bir o kadar da sevinç günüdür. Nitekim 30 yıldır hasrestini çektiğimiz Karabağ'ımızı 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın kısmi seferberlik ilan etmesiyle başlayan 2. Karabağ savaşıyla kurtardık. 30 yıldır Dünyanın gözünün önünde süren Ermeni işgaline Azerbaycan’ın kahraman askerleri son vermiş oldu.

Azerbaycan 30 yıldır gerek Minsk, gerek BM’nin 822,853, 874,884 saylı kararnameleri ve AGİT grubunun faaliyetleri sadece sözde kalmıştır. Bizlere bu gururu yaşatan şehitlerimize ve gazilerimize minnet duyar, bu vesile ile Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü olarak Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, Gazilerimize Allahtan acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin Ruhları şad olsun.

”Vatan Sağolsun! Yaşasın Bağımsız ve Tüm Azerbaycan!

Saygılarımla:

KİAMP Türkiye Genel Koordinatörü,

Devlet Güvenliği ve Diplomasi Uzmanı

Dr Elvin ABDURAHMANLI

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.