Bursa Arena Yazarlar Ailesi büyümeye devam ediyor; "Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek de aramızda!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

BURSA ARENA "Demokrasinin Farklı Sesleri” ve "Toplumun Fikir Önderi Değerleri" ni bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Bu defa da, sadece bir kaç tanesiyle sıralarsak, Anavatan Partisi ve DYP'den İstanbul Milletvekilliği, Merhum Turgut Özal'ın ilk kurduğu hükümette ilk Kültür Bakanlığı, Merhum Süleyman Demirel'in Başbakanlığı döneminde Büyükelçi ünvanıyla Başdanışmanlığı, müteakiben de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, Demokrat Parti Genel Başkanlığı ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı gibi müstesna görevleri başarıyla icra etmiş değerli bir Devlet Adamı ile buluştuk;

Aynı zamanda Türk Dünyası’nın, tarihi hizmetler vermiş önemli mihenk taşlarından; Sayın Namık Kemal Zeybek..

Ve Onu BURSA ARENA okuyucularıyla da buluşturmayı düşünerek davette bulunduk.

Bu haftadan itibaren, kendi köşesinde BURSA ARENA Okuyucularıyla birlikte olacaklardır.

Sayın Zeybek'e BURSA ARENA'nın davetini kabul ettiği için teşekkür ediyor, sağlıklı uzun ömürler ve başarılı yayınlar diliyoruz.

BURSA ARENA Yayın Danışma Kurulu
 

NAMIK KEMAL ZEYBEK KİMDİR?

1944 Yılında Bayburt’un Kitre köyünde doğdu.

1966 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Rize-Çayeli, Bilecik-Pazaryeri, Gümüşhane-Şiran, Çankırı-Ilgaz, Erzurum-Tortum, Adıyaman-Kahta ve Bursa-Keles ilçelerinde 10 yıl kaymakamlık yaptı.

1977 Yılında Merhum Gün Sazak’ın Gümrük-Tekel Bakanlığı döneminde Müsteşarlık yaptı.

1983-1987 Yıllarında Doğan Şirketler Topluluğunda 4 yıl koordinatör olarak çalıştı.

1987 Yılında yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi.

1989-1991 Yılları arasında Merhum Turgut Özal Başbakanlığında yeniden kurulması için çalıştığı Kültür Bakanlığı’nın ilk Kültür Bakanı oldu.

1992-1994 Yıllarında Başbakan Sayın Süleyman Demirel’in, Büyükelçi unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanlığı'nı yaptı. Türkiye ile Türk Dünyası’nın koordinasyonunu gerçekleştirdi.

1994-1995 Yılları arasında aynı konuyla görevli olarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulundu.

1995 Yılında yapılan Milletvekilliği genel seçimlerinde DYP’den İstanbul Milletvekili olarak tekrar Meclise girdi ve 1997 yılına kadar Devlet Bakanlığı yaptı.

2011-2012 Yıllarında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı.

18 Ekim 1993- Temmuz 2006 yılları arasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürüttü.

Ahmet Yesevi Vakfı, Ahmet Yesevi Üniversitesine Yardım Vakfı Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Bilgi Sevgi Hoşgörü, Ülkü Yolu, Milli Kültür Meselemiz, Türk Olmak, Çağı Yakalamak, Ahmet Yesevi Yolu ve Hikmetler, AB Seyir Defteri, Bilgi Çağından Globalizme, Türk’üm, Işığa Doğru, Türk Dünyası Deyince, Ariflerin Namazı, İran Dost mu?, Aşk Yolu, Siyaset Yolu, Bilgi Çağında Türkçülüğün Esasları, Kızılelma ve Türk’ün İnancı, adıyla yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BURSA ARENA YAYIN DANIŞMA KURULU 5 yıl önce

Tüm arkadaşlarımız adına ‘BURSA ARENA'ya hoş geldiniz’ diyor, davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Toplumumuzun aydınlanması yolunda değerli yazılarınızın büyük katkılar vereceğine inanıyor, sağlık ve başarılar diliyoruz.