Bilim ve Eğitim Şehidi TUNA YILDIZ unutulmuyor

Henüz 22 yaşında pırıl pırıl bir doktor adayı iken yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle geçtiğimiz Aralık ayında Hak’kın rahmetine kavuşmuş idi TUNA YILDIZ.

Ailesi gibi okul hocaları ve arkadaşları da Onu unutmadılar.

TOBB – ETÜ Tıp Fakültesi Yönetimi ve Tuna’nın Arkadaşları, geçtiğimiz günlerde Onun anısına Fakültenin ek derslik binasında bir “TUNA YILDIZ KÖŞESİ” oluşturarak, sevenlerinin duygu aktarımları için anı defteri de açtılar.

Bu defa Fakültenin Anatomi dalı bünyesinde Prof. Dr. Selçuk Tunalı maiyetinde Tıp Fakültesi Öğrencilerinden oluşan ASKLEPIOS (modern tıbbın kurucusu) Bilimsel Araştırma Topluluğu”nun bugün 7. defa düzenledikleri DİSEKSİYON GÜNLERİ etkinliğine “TUNA YILDIZ” adı verildi.

Etkinlik, Tuna’nın annesi Diş Hekimi Nakiye İlik, babası İnşaat Mühendisi Adnan Yıldız ve Prof. Dr. Selçuk Tunalı’nın yaptığı birer konuşma ile başlatıldı. Tıp eğitiminde kullanılan kadavralar ve organ incelemesine olanak tanıyan masalara, eski hekimlerin adları verilirken, bu yıl sadece “TUNA YILDIZ” adı verildi.

Tuna’nın Hocaları ve Arkadaşlarının bu vefalı davranışları etkinlik iştirakçilerine duygulu anlar yaşattı.

BURSA ARENA E’GAZETE Ailesi olarak;

Değerli Prof. Dr. Selçuk Tunalı ve Öğrencilerinin şahsında TOBB- ETÜ Tıp Fakültesi Yönetimini kutluyoruz.

Eğitim süreci içerisinde yakalandığı apansız hastalık ve vefatı öncesinde verdiği mücadele karşısında merhum TUNA YILDIZ’ı bir “BİLİM VE EĞİTİM ŞEHİTİ” olarak tanımlıyoruz.

O hep dualarımızdadır;

“Mekânı Cennet Olsun”

BURSA ARENA E’GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aytaç yıldız Bozkurt 12 ay önce

Canparçam acın anıların taptaze. Ne çok sevgi biriktirmişsin. Mekânın cennet, ruhun şad olsun! Hocalarına ve arkadaşlarına da sonsuz teşekkürler.