1986 yılında Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Santrali patladı. Bu olay Atmosfere yoğun bir şekilde radyasyon saldı. Bir hafta sonra Avrupa üzerinde radyasyon bulutları görülmeye başlandı. İsviçre hemen tedbir almaya başladı. Açıkta bulunan meyve ve sebzelerin bol bir şekilde yıkanarak tüketilmesini istediler. Halka ayrıca iyot hapları dağıtıldı.

1986 Nisan ayında Türkiye’de ise durum şöyleydi. Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı Profesör Doktor Ahmet Yüksel Özemre basın toplantısı düzenledi. Ben de Günaydın Gazetesi muhabiri olarak toplantıya gittim. Ahmet Hoca basın toplantısı bitiminde gerekli tedbirleri aldığını söyledi. Ben de heyecanlı bir gazeteci olarak şunu sordum: "Hocam Çernobil ile İstanbul arası kaç km?" Hoca da "1000 Km” dedi. Peki Radyasyon Rüzgarlarının önlemini nasıl alacaksınız? İsviçre’de görülen bulutlar Türkiye’ye gelemez mi? Tabii’ ki bu soruya karşılık tatmin edici bir cevap alamadan gazeteye döndüm.

Mayıs ayı geldiğinde Radyasyon Bulutları Karadeniz Bölgesini vurdu. Fındık ve Çay radyasyona bulaştı. Bu ürünler o sene toplandı ama hepsi kanser bulaştıracak şekilde sağlığa zararlıydı. Dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral ile radyasyonlu çay konusunda çok haberler yaptım. Kendisi de çay içerek radyasyon yok dedi.

Türkiye’de Su’dan sonra içilen içecek Çay’dır. O konuda çok fazla haberler yaptım. Fındık ve Çay gizlice el altında satıldı. Sonuç ülkedeki kanser vakaları arttı.

1987 Yılında Yurt dışından gelen yabancı bir profesöre sordum etkisi 20 yıl sonra ortaya çıkar ve kanser vakaları artar demişti. 2000’lerin başlarında başladı. Karadeniz’de vakalar çoğaldı.

2019 Aralık ayında Pandemiyi haber veren Çinli Doktor dünyayı uyardı. Wuhan’ daki gizli laboratuvardan sızan veya sızdırılan virüs dünyaya yayıldı. Bu işin ancak Aşı yoluyla çözüleceği ortaya çıktı. Almanya daki Biotench’in yanı sıra Moderna Aşısı- Astrazeneca Aşısı- Sputnik V Aşısı- Sinovac (CoronaVac) Aşısı- Sinopharm Aşısı- Oxford gibi aşıların yan etkileri üzerine sosyal medya da son iki yıldır en fazla konuşulan konuların başında geliyor.

Son günlerde Covid artık Nezle ve Grip ile birlikte karıştı. Covid’ e aşı olanlarda yakalanıyorlar. Bu arada bazı hastalıklarda tetiklenmiş olabiliyor. Mesela son 1 hafta içinde 1 akrabamı ve 1 dostumu kaybettim. Kalp Krizi ve Kanser çıktı. 2 ay öncede bir dostumda da kanser çıkmış ve vefat etmiş. O yüzden tavsiyem kendilerinde küçükte olsa bir rahatsızlık hisseden herkese tavsiyem heme doktora gitmeleri ve tahliller yaptırmalarıdır.

Bazı aşıların vücutta Covid’i iyileştirirken, bazı hastalıkları da tetikleyebileceği görülüyor. O yüzden Sağlık Bakanlığı bu konuda halkı aydınlatmak zorundadır. Halk Sağlığı Dairesini bu konuda uyarıyorum. Lütfen konuyu araştırmalarını rica ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.