Akademisyen - Yazar SUAY KARAMAN bu defa ADD Çorum Şubesi Konferansı'nda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

BURSA ARENA Köşe Yazarlarından, Akademisyen - Yazar Suay Karaman, konferans ve söyleşi programlarını sürdürüyor.

Suay Karaman bu defa Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi'nin misafiri.

Aynı zamanda ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Eğitim Kurulu Üyesi ve yine TÜMOD (Tüm Öğretim Elemanları Derneği) Genel Sekreteri olan Suay Karaman'ın, Çorum'da vereceği konferansın konusu "KÖY ENSTİTÜLERİ.."

Konferans Programı 16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat:15.00'te ADD Çorum Şubesi salonunda yapılacak.

Köy Enstitüleri ve öncesinden başlamak üzere Türk Eğitim Sistemi'nin dünden bugüne yaşadığı süreci anlatacak olan Karaman'ın, Çorum'daki izleyicilerine Eğitim Sistemimiz hakında önemli bilgiler açıklayacağı da öğrenildi. 

SUAY KARAMAN Kimdir?

13 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü (1983) ve İşletme Bölümü (1998) mezunu. Lisans üstü çalışmalarını Trafik Planlaması ve Uygulaması anabilim dalında (2002) ve Hayvancılık İşletme Ekonomisi anabilim dalında (2003) yptı..

1983-1985 yıllarında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1986-1987 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda yedeksubay olarak askerlik görevini tamamladı.

1989-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

2006-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Gazi Üniversitesi’nin bölünmesiyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

1993 yılında “Bilgisayara Giriş ve Basic” ile “Fotogrametri” kitaplarını yayınladı. Mart 2019 tarihinde “İnadına Cumhuriyet” adlı kitabını yayınladı. Bir süre Cumhuriyet ve Ulus Gazeteleri’nde yazı yazmıştır. Türkiye Sorunları Dergisi’nde konuk yazar olarak yazı yazmaktadır. Kasım 2005-Haziran 2020 tarihleri arasında İlk Kurşun Gazetesi’nde yazıları yayınlanmıştır. “Parçalanma Dil İle Başlar” makalesiyle, Dil Derneği tarafından 26 Eylül 2016 tarihinde 84. Dil Bayramı Onur Ödülü’ne layık görülmüştür. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin eski Genel Sekreteri’dir. 1961 Anayasası ve Çağdaş Demokrasi Vakfı’nın başkanıdır. Halen Tüm Öğretim Elemanları Derneği’nin (TÜMÖD) Genel Sekreteri’dir.

Azim ve Karar ile yine Bursa Arena E'Gazete köşe yazarlığı devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.