Değerli Okuyucularım;

Çağımız bilgi çağıdır.

İnsanlarımız, çağın gerektirdiği şekilde bilgili olmalı ve her konuda da bilinçli hareket etmelidir... Bilinçsiz hareket eden insan, her teşebbüsünde kaybeder. Sadece kaybetmekle kalmaz, etrafındakilere de zarar verir. Ama insanoğlu bunun farkında bile olmaz.

Eğer bir insan bulunduğu toplumda öne çıkıyorsa, hele ki önderlik yapıyorsa, muhakkak ki bilgili olmalı ve diğer insanların bilgilerinden de faydalanmasını bilmeli. Bununla da kalmamalı, sevgi ve saygıda da kusur etmemeli. Hele hele büyüklerine karşı çok hassas olmalı. Bilhassa bir konuda hizmet vermiş, toplumda önem arz eden insanlara karşı, özellikle saygılı olmalı..

Kur'an'da Allah'ın emrettiği şekilde birbirimizi saymalıyız ve sevmeliyiz. Asıl birlik ve beraberliği, saygıyı, sevgiyi, yardımlaşma ve dayanışmayı Kur'an'da bulmuş olacağız.

Acaba, ben Müslümanım diyen kardeşlerimizin yüzde kaçı Kur'an'ı TÜRKÇE'siyle de okuyarak Allahın emirlerine, yasaklarına vakıf oldular? Muhakkak ki orjinal Arapçasından okuyanlar çoğunluktadır. İyi de bunların ne kadarı okuduğunu anlıyor?

Ey kardeşler... Geç kalmış değiliz. Allah'ın Müslümanlar için ilk ayeti kerimesi "OKU" olmuştır... İnsanoğlu okuyunca ve okuduğunu anlayınca ancak, her yanlışı ve her doğruyu ayırt etmiş olabilecektir. Ayrıca her zorluğa ve her güçlüğe karşı da bilinçli ve çözüm önerilerine de kolayca ulaşmış olacaktır.

Günlük ufak tefek şeylerle uğraşmamalı ve çeşitli entrikalarla birbirimizi kandırmaya çalışmamalıyız. Birbirimizi sevmesek bile, en azından karşılıklı zarar vermemeliyiz. "Ben çok biliyorum" diyenler, bildiklerini başkaları ile paylaşmalı ve birbirlerinin eksikliklerini de tamamlamalıdır. Her kim, kim olursa olsun... Bildiklerini paylaşmak da, ancak kardeşçe yakınlaşma, yardımlaşma ve dayanışma ile mümkün olabilecektir.

Kutsal kitabımızı okuyalım, gereğinde anlamak için "Türkçe" okuyalım, okuduğumuzu anlayalım ve iyi öğrenelim, tecrübe edinelim.. Sonra da  tüm bu bilgi ve tecrübeleri birbirimizle paylaşalım. Son derecede basit görülen bu konu, aslında bilgi ve tecrübenin yaygınlaşması ve gelecek nesile ulaşması için; neticesinde toplum olarak aydınlanmamız için çok önemli.

Muhakkak ki Allah paylaşanları çok sever.

Saygılarımla..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murtaza başkan 2 yıl önce

Başkanım Almanya'dan selamlar, dernekte ki yeriniz dolmuyor, özledik sizi, Türk'ün sesi, batı trakyaninin hamisi, evliyadan sayılan başkanımız, sizi CB adayida görmek isteriz.. İtalya'nın başkenti Hamburg dan selamlar (Bilal beyin öğrencilik yaptığı şehirden) en derin saygılarımızla

Avatar
Özkan 2 yıl önce

MaşAllah sübhanAllah elhamdülillah barekAllah