Abdullah Çağrı Elgün Hocamızın sözlerini sizlerle paylaşarak yazıma başlıyorum;

"Evliya torunlarından olduğun belli oldu Özkan'cığım. Sana da rüyanda Hz. Muhammed göründü de 'Ya şefaat' diyeceğin yerde, 'Seyahat ya Resullullah' mı dedin ne?..  Niye aldın başını gidiyor, diyar diyar geziyorsun, Maşallah! Nazarlar değmesin.."

Abdullah Çağrı Elgün Hocam, Ana vatan Türkiye vb. ülkelerde Batı Trakya Türklerinin varlığından bir kişi haberdar kalmayıncaya kadar, bu seyahatlerimiz devam edecektir... Geçen gün Mersin Mut İlçesi Toroslar Barçın Yaylasında bulunan bir Yörük Türkmen Beyinden güzel bir haber aldım... 

“Sayın Özkan Hüseyin. Ben Deli Davut Beyazıt, Mersin Mut ilçesi dağlarda koyun güden bir yörüküm. Bu tarafa yolunuz (Toroslar Barcın Yaylasına) düşerse, bir ayran ikram etme şansım olur. Mutlaka misafirim olun..” deyip telefon numarasını da verdi.

Yörük Beyi Deli Davut Beyazıt’ın Toros yaylalarında Batı Trakya Türklerinin varlığından haberdar olması beni gerçekten çok mutlu etti. Var olan azmime güç kattı ve benim çalışma şevkimi arttırdı... 

Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi bilinizki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözlerini düşünmeden edemedim..

Bir de yeni bir haber ve bilgi vereyim; 14-16 Ağustos 2014 tarihinde İzmir'de yapılan bilimsel toplantımıza 14 ülkeden 14 temsilci katıldı... Bu 14 temsilci de kendi ülkelerine döndüklerinde kendi basın yayın organlarında Batı Trakya Türkleri hakkında tanıtıcı yazılar yayınlayacaklar.

Bir gerçek var ki, bunu hiç kimse göz ardı edip, inkar da edemez; 2008 senesinden bu güne kadar, 10 sene zarfında, Ana vatan Türkiye'yi; il, ilçe ve köylerini tek tek gezerek, Batı Trakya Türklerinin kültürel değerlerini anlattım; bu günkü sorunları hakkında etkinliklerimize katılanları bilgilendirdim. Böylece onlar, Batı Trakya Türklerinin varlığından haberdar oldular.

Özkan Hüseyin bunu yaparken hiç kimseden emir ve bir maddi yardım almadı, hiç kimseden bir takdir ve alkış da beklemedi.. Batı Trakya Türkleri için yapılması gereken ne varsa elinden geldiğince yapmaya çalıştı ve halen çalışmaktadır... Takdir Allah’tandır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.