Merhabalar değerli okurlarım.

Biliyorum sizleri oldukça ihmal ettim. Lakin insan yaşamında öyle anlar oluyor ki bırakın iki satır yazı yazmayı cümle kuracak hali kalmıyor. Mental yorgunluk mu diyelim yahut tembellik mi; her şey böylesine kötü giderken üzerimize çöken bezginlik ve umutsuzluk mu? Milletçe Şahtık Şahbaz olduk .

Evet eğitim öğretim sistemi zaten kötü iken hepten karmakarışık oldu, ben dahil YKS sınavına girenlerin sonuçları akabinde tercih kılavuzları açıklandı. Okullar nasıl olacak, örgün öğretimler yine uzaktan eğitim mi verecek? KYK borçları ne olacak? Hepsi muamma..

Gençler işsiz ve bunalımda. Ödemeler yapılmayınca kredi borçları git gide katlanıyor. Simit Sarayı'nı kurtarmak için para buldular. Futbol kulüplerini kurtarmak için para buldular. Ali Ağaoğlu'nu kurtarmak için para buldular. Tank Palet Fabrikası için para bulamadılar. KYK borçlarının faizi için para bulamadılar Emeklilikte Yaşa Takılanlar için para bulamadılar.

Ekonomi iyice dipledi. Dün bir kilo armut alayım dedim 10 lira. Domates 8 lira. Berat Albayrak “tarlada 2 lira olan domates şehirde nasıl 8 lira oluyor” diyor. Fabrikadan 28 liraya çıkan rakı bayide nasıl 170 lira oluyorsa, 110 liralık elektrik faturası 256 lira oluyorsa işte öyle oluyor. Onu da mı bize soruyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı bir sene evvel şöyle demişti. “Ahdım olsun ki, faizler, enflasyon ve cari açık düşecek, dar gelirlinin hayati standartı yükselecek!..” ( 07.05.2018).

Bu sözü verdiğinde Dolar 4.27, Euro 5.06, Faiz %11.25, Enflasyon %7.77..

Bugün ise Dolar 7.05, Euro 8.40, faiz %11.98, Enflasyon 11.76…

Geçen sene 100 liraya aldığınız ürünleri bu yıl 162.54 liraya alırsanız enflasyon %11.76 olur..

Saçmalayan ben değilim, TÜİK öyle diyor. Bir kere dar gelirlinin hayat standartı diye bir şey kalmadı artık. Armudun iyisini ayılar mı yer bundan böyle dayılar mı bilmiyorum ama biz ayvayı çoktan yemişiz. Görünen köy kılavuz istemiyor.

Çeyrek altın 860 liraya dayandı altının gramı 480 civarında ve 1.000 lirayı bulacağı söyleniyor. Dolar’a ve Euro’ya cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdırdık elhamdülillah.

ABD diyor ki %33 küçüldük, Almanya %10 küçüldük.. Berat Albayrak diyor ki %5 büyümeden eminim.. Alis, pardon Berat harikalar diyarında. Büyüyen bir şeyler var evet mutfaktaki yangın, cebimizdeki delik, banka borç haneleri.. Bizim tarafta böyle valla, sizin taraf söylemlerinize bakılırsa güllük gülistanlık; bol arpalık samanlık..

Bir de o kadar saçma sapan şeyler oluyor ki dünya ve ülkemiz bu covid belası ile mücadele ederken; mesela vatandaşa 36 ay taksitli tatil kredisi veriyorsun. Sonra “Tatilciler virüsün yayılmasına sebep olacak” diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?.. Dün sayın bakan Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. “Koronavirüse karşı bugüne kadar ki en yoğun denetimi yapacağız”.. Biraz erken olmadı mı Sayın Soylu? Biraz daha bekleseydiniz. “Havalar ısınsın virüs bitecekmiş” denildi. Olmadı “Ramazan bayramında virüs yok olacak, az kaldı” denildi. Kurban bayramında cümleyi saldık çayıra. An itibarı ile sonuç. “Virüsün bu kadar hızlı yayıldığını bilmiyorduk…” Az kaldı tatil sezonu bitip eğitim- öğretim sezonu başladığında günlük vakalardaki artışı takip bile edemeyeceğiz belki de.. Peşinden de sokağa çıkma yasakları devreye girecek. Sırf para için sayısız kişinin hak ve hukuku çiğneniyor. Yazık!..

Olsun ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Millet korona’dan ölmezse açlıktan, cinnetten, cinayetten.. bir şekilde ölecek zaten. Devletlülerimiz sağ olsun!

YAZININ DİBİ: Geçmiş kurban bayramınızı tebrik eder; sağlık selamet dolu güzel günlere milletçe, dünyaca kavuşmamızı temenni ederim efendim. Baki selâmlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.