Kilo veya hastalıklardan geriye dönüş için geç değil..  Diyet kelimesi Yunanca “Diyeta” kelimesinin karşılığı olarak dilimize geçmiştir. Ancak yanlış anlamlarla geçirilmiştir. Çünkü Yunanca da “sağlıklı yaşam” anlamına gelirken, bizde “perhiz, rejim” gibi isimler altında yapılan “haftalık, aylık ya da birkaç haftalık aç kalma yahut gıda sınırlaması programlarına” dönüştürülmüştür.

Sonuçta binlerce doktor ya da diyetisyen, “kilo alma ya da hasta olma sebeplerini araştırıp, onları ortadan kaldırmak yerine,” kısa sürede kilo verme formülleri veya programları üzerinde yoğunlaşmıştır. Neticede geçici olarak (en kısa sürede fazlasıyla geri almak üzere) belirli bir kilo hep verilmiş, ancak “kilo alırken bozulan sağlığımız, verirken de bozulur hale gelmiştir.

Çünkü yanlış sorunun doğru cevabını bulmak imkansızdır. Aslında “kilo vermek demek, insanın sağlığına tekrar kavuşması olmalıdır.” Çünkü “insanı hasta eden sebeplerle, kilo alma sebepleri çok farklı değildir.” Öncelikle yapılması gereken, kilo alma sebeplerinin tamamını tespit edip ortadan kaldırmak, sonrasında ise daha önceden alınan kiloları verdirecek, yapılan hatalar sonucu ortaya çıkan deformasyon ve hastalıkları düzeltecek programların geliştirilmesi için çaba sarf etmektir.

Yaşınız, kilonuz ya da şu andaki sağlık durumunuz ne olursa olsun, ölüme doğru gidiş hızınızı ve yaşam kalitenizi değiştirmeniz mümkündür.” Şu gerçek hiçbir zaman aklınızdan çıkmamalı. “Kilo ya da hastalıklar asla sebepsiz olmaz. Yapmamız gereken, kilo ya da hastalığa sebep olan faktörleri, “ilme, akla ve mantığa uygun bir şekilde doğru olarak öğrenip,” bunları ortadan kaldıracak programları uygulamaktır.

Tabi ki bu programlar geçici bir süre için değil, “yaşam tarzımız haline gelecek şekilde olmalıdır.” Beslenme ve yaşam tarzımızda gerekli değişiklikleri yaparak kilo veya hastalıklarla mücadele için hiç kimse geç kalmamıştır. Çünkü “kilo ya da hastalık boks maçı gibidir. Yere düştüğünüzde değil, ayağa kalkamadığınız da maçı kaybedersiniz..”

Cuma gününün, covid 19 gibi virüsler karşısında, korkmadan mücadele etmemizi sağlayacak bilince erişmemize vesile olması dileğiyle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.