Türkiye, Ukrayna'dan en fazla para transferi yapan 5 ülkeden biri

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna (Ulusal) Merkez Bankası (NBU) tarafından Ukrayna’ya yurt dışından gönderilen paralar ile Ukrayna’dan yurt dışına yapılan para transferlerine ilişkin veriler açıklandı.

TÜRKİYE LİSTEDE İLK 5’TE

Türkiye, Ukrayna’dan yurt dışına para gönderilen ülkeler arasında ilk 5 ülke arasında yer aldı. Ukrayna Ulusal Bankası rakamlarına göre, 2020 Ocak-Mart aylarında, geleneksel ve gayri resmi kanallar aracılığıyla, yurt dışından Ukrayna’ya 2.9 milyar dolardan fazla, Ukrayna’dan yurt dışına ise yaklaşık 154 milyon dolar gönderildi.

UKRAYNA’NIN EN ÇOK PARA ALDIĞI ÜLKELER

Ukrayna’nın en çok para aldığı ülkeler ise ABD (yüzde 18), İsrail (yüzde 14), İtalya (yüzde 10), Rusya (yüzde 7), Polonya’dan (yüzde 6) olarak sıralandı.

EN ÇOK PARA YATIRDIĞI ÜLKELER

Ukrayna’dan en çok para gönderilen ülkelerin sıralaması ise şöyle oldu:

Rusya (yüzde 32), Gürcistan (yüzde 11), Azerbaycan, ABD ve Türkiye (yüzde 5)

Öte yandan, Ukrayna Ulusal Bankası, para transfer sistemleri aracılığıyla Ukrayna içindeki havalelerde bir artış olduğunu bildirdi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.