'Kayıp Picasso tablosu' eski First Lady'nin evinden çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Devlet başkanı seçilen oğlunu tebrik ederken çekilen video, tabloyu ortaya çıkardı.

Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen tablo, eski Filipinler First Lady'si Imelda Marcos'un evinde görüntülendi.

Salı günü yerel televizyon kanalı TV Patrol'da yayımlanan bir haberde, Marcos'un evinde oğlu Ferdinand Marcos'u devlet başkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ettiği görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde arkadaki duvarda asılı duran ve Picasso'ya ait olduğu düşünülen "Uzanan Kadın VI" adlı tablo dikkat çekti.

Marcosların yasadışı yollardan elde edilen servetinin geri alınması için 1986'da kurulan Adil Yönetim Komisyonu'nun (PCGG) eski başkanı Andy Bautista, tablonun ailenin elindeki yaklaşık 160 sanat eserinden biri olduğunu söyledi.

Söz konusu tablo, Marcos ailesinin ülkedeki siyasi kariyerine odaklanan 2019 yapımı The Kingmaker belgeselindeki bir sahnede de görülmüştü.

ADVERTISING

Bautista, 2014'te Marcosların evine PCGG tarafından bir baskın düzenlendiğini, bu tablonun ele geçirildiğini fakat daha sonradan eserin sahte çıktığını belirtti.

Yeniden ortaya çıkan tablonun gerçek olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Bir dönem PCGG'de görev yapmış Ruben Carranza "Imelda Marcos daha önceden sahte tablo satın almıştı" dedi.

Eski Devlet Başkanı Ferdinand Marcos'un 1965-1986'da iktidardayken yasadışı şekilde yaklaşık 10 milyar dolarlık bir servet elde ettiği düşünülüyor.

Birleşik Krallık  merkezli Uluslararası Af Örgütü'ne göre Marcos rejimi boyunca yaklaşık 70 bin kişi "hükümeti devirme" suçlamasıyla tutuklanırken, binlerce kişi de işkence edilerek öldürüldü.

Filipinler Seçim Komisyonu'nun (COMELEC) resmi olmayan verilerine göre, eski diktatör Ferdinand Marcos'un aynı isimi taşıyan oğlu, yüzde 58,92 oy oranıyla 9 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerin galibi olmuştu.

"Bongbong" adıyla da bilinen Marcos, seçim sonuçları onaylandığında Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'den görevi devralacak.

Manila / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.