1923 yılından bugüne Yunanistan'da azınlık statüsünde yaşayan Batı Trakya Türkleri, Yunanistan Uyruklu olarak kabul edilmişlerdir. Binlerce Lozan Mübadilleri 1923'te Türkiye'ye gelmemiş olsaydı, onlar da Batı Trakya Türklüğü'nün yaşadığı acı ve haksızlıkları yaşayacaktı.

Batı Trakya'da Hak ve Özgürlük mücadelesi veren Türk Toplumunun Lideri olan Dr. Sadık Ahmet; ufku geniş, çalışkan bir Türk olarak, Yunanistan Parlamentosunda Bağımsız Milletvekili olarak aktif görev yapmış iyi bir liderdi. Yakından tanıdığım Dr. Sadık Ahmet, adına yakışır bir şekilde ülküsüne, inancına, sözü ve özüne sadık, kendiyle barışık, mücadeleden yılmayan, iyi bir doktor ve aile babasıydı. Türklüğü savunan Sadık Ahmet, Batı Trakya'da ve Türkiye'de bütün gençlerimizin örnek alacağı güzel bir insandı. Dualarımızda ve  her zaman kalbimizde yaşayan, yaşasaydı 75 yaşında olacak olan Dr. Sadık Ahmet'e Allah'tan rahmet diliyor, mekanı cennet olsun diyorum.

"Biz Türk'üz ve öyle kalacağız" diyerek, hak ve özgürlük mücadelesi veren Dr. Sadık Ahmet, Türklük kimliğine sahip çıkan, ilkeli, cesur ve kararlı duruşuyla Batı Trakya'da, Türkiye ve Türk Dünyasında milletimizin yüreğinde yaşamaya devam etmektedir. 

Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu son 25-30 yılda her türlü haksızlık, ekonomik baskı, ayrımcılık, eksik eğitim ve öğretim, taraflı kamulaştırmalarla zor durumda bırakılmaktadır. Batı Trakya Türklerinin varlığı ve hakları ile ilgili temel sorunlar maalesef çözülememiştir.

Batı Trakya Türklerinin sorunları, siyasete alet edilmeden, uluslararası sosyal kültürel, iktisadi ve ticari strateji ve aksiyonlarla kalıcı olarak çözülmelidir! Bu hedefi gerçekleştirecek, liyakatli ufku geniş Batı Trakya meselelerine hakim devlet adamlarımıza, siyasetçilerimize ve ekiplere ihtiyaç vardır.. Batı Trakya'da yaşayan Türklerin refah seviyelerini artıracak, eğitim ve öğretim seviyesini yükseltecek, sevgi ve barışı koruyacak yeni görüş ve politikalara acilen ihtiyaç vardır.

Sonuç olarak, "Batı Trakya'da Türkler vardır ve bu ulusal kimliği değiştirmeye hiç kimse mukdedir değildir" diyerek mücadele veren Dr. Sadık Ahmet'ten genç kuşaklarımızın öğreneceği, örnek alacağı çok şeyler vardır. Eğitimden vatandaşlığa, müftülük seçimlerinden vakıflara kadar Batı Trakya Türklerinin hakları yeniden iade edilmeli ve insanca yaşamaları temin edilmelidir.

Batı Trakya Türk Toplumuna cesaret ve şahsiyet kazandıran, Türk azınlık haklarını Birleşmiş Milletler'de ve Avrupa Birliği'nde gündeme getiren, Balkan ülkelerinde yaşayan Türklere de örnek olan Dr.Sadık Ahmet'i her Türk'ün tanıması ve öğrenmesi dileğiyle... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.